Η Ουκρανία διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία – Ουκρανικός στρατός: «Σκοτώσαμε σχεδόν 50 Ρώσους κατακτητές»

Κάλεσμα στα όπλα - Μαίνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί - Για προβοκάτσια κατηγορεί το Κίεβο η Μόσχα

Must Read

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος, ότι η χώρα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία.

Ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις, μεταξύ άλλων παίρνοντας όπλα και προετοιμαζόμενοι για μάχη και υποσχέθηκε να άρει τις προσωπικές κυρώσεις, τις οποίες είχε επιβάλει προηγουμένως, «από οποιονδήποτε επιθυμεί να υπερασπιστεί την Ουκρανία».

Διαβάστε ακόμα: «Κόκκινος» συναγερμός και στην Ελλάδα: Σε ετοιμότητα το ΠΝ για απομάκρυνση ομογενών

Ο Ζελένσκι είπε ότι η ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας ήταν παρόμοια με ναζιστική εισβολή. Ζήτησε από τους Ρώσους πολίτες να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησής τους.

Ο Ουκρανός ηγέτης κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να υποστηρίξουν την εθνική ενότητα πραγματοποιώντας «κινητοποίηση πληροφόρησης». Ζήτησε επίσης «να αναφέρουν πόσο δυνατά πολεμούν οι στρατιωτικοί μας».

Είπε ότι υπήρχε έλλειψη τέτοιων πληροφοριών και ότι τα στρατεύματα χρειάζονται υποστήριξη από το κοινό. Ο Ουκρανός Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι «ο εχθρός υπέστη σοβαρές απώλειες» και ότι η ζημιά θα αυξηθεί περαιτέρω.

Ο Ζελένσκι επεσήμανε ότι η κυβέρνησή του «ήδη μοιράζει όπλα» σε όποιον θέλει να υπερασπιστεί την κυριαρχία της Ουκρανίας. Κάλεσε όλους τους ικανούς να παρουσιαστούν για υπηρεσία στα κέντρα κινητοποίησης.

«Σκοτώσαμε Ρώσους κατακτητές»

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει σκοτώσει «σχεδόν 50 Ρώσους κατακτητές» στην επαρχία Λουγκάνσκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, έχει καταρρίψει συνολικά έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη στην ίδια περιοχή και έχει καταστρέψει τέσσερα ρωσικά τανκς σε έναν δρόμο κοντά στο Χάρκοβο.

Διαβάστε ακόμα: «Βουτιά» στις παγκόσμιες αγορές μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία – Αρνητικό άνοιγμα στην Ευρώπη

«Στις 24 Φεβρουαρίου εξουδετερώθηκαν σχεδόν 50 Ρώσοι κατακτητές κοντά στην πόλη Στσάστια, στην ανατολική Ουκρανία», ανέφερε το γενικό επιτελείο στρατού σε ανακοίνωσή του.

Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τον όρο «Ρώσοι κατακτητές» τόσο για τους Ρώσους στρατιώτες όσο και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στα ανατολικά.

Η Μόσχα έχει διαψεύσει τις πληροφορίες του Κιέβου ότι έχει καταρρίψει αεροσκάφη της και έχει καταστρέψει τεθωρακισμένα οχήματά της.

Από την πλευρά της η συνοριοφυλακή της χώρας επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής τρία μέλη έχουν σκοτωθεί, όλα τους στην επαρχία Χερσόν, στα νότια σύνορα της Ουκρανίας με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε το 2014 η Ρωσία.

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ είπε ότι όποιος είναι έτοιμος και μπορεί να φέρει όπλο μπορεί να ενταχθεί στις τάξεις του τμήματος εφέδρων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα διανείμει όπλα σε βετεράνους.

Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον πολλών πόλεων της Ουκρανίας και Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στη χώρα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης, έπειτα από τις εντολές που έδωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν για ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία.

Ιδιαίτερη προβολή έγινε επίσης σε μια είδηση ότι ένα αγόρι σκοτώθηκε όταν βομβαρδίστηκε συγκρότημα κατοικιών στο Χάρκοβο στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Διαβάστε ακόμα: Ενεργοποίηση του άρθρου 4 του NATO ζητά η Πολωνία – Να κλείσει τα Στενά, ζήτησε η Ουκρανία από την Τουρκία!

Μόσχα: Η Ουκρανία χρησιμοποιεί προκλήσεις για να κατηγορήσει τη Ρωσία

«Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ουκρανίας προετοιμάζουν προκλήσεις παρόμοιες με αυτές που κάνει η ομάδα Λευκά Κράνη (σ.σ. στη Συρία)», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο σχεδιάζει να γυρίσει στημένα βίντεο που ισχυρίζονται ότι δείχνουν μαζικές απώλειες μεταξύ Ουκρανών αμάχων.

«Στόχος τους είναι να κατηγορήσουν τη Ρωσία ότι φέρεται να διεξάγει μη επιλεκτικά και δυσανάλογα χτυπήματα και να εκφοβίσουν τον άμαχο πληθυσμό, καθώς και να μεταδώσουν [αυτά τα βίντεο] στα δυτικά τηλεοπτικά κανάλια», είπε ο Κονασένκοφ.

Ο εκπρόσωπος επανέλαβε μια προηγούμενη δήλωση του υπουργείου Άμυνας ότι οι ρωσικές δυνάμεις που αναπτύσσονται στο έδαφος των Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR) δεν πραγματοποιούν πλήγματα σε πόλεις της Ουκρανίας. Ο Κονασένκοφ τόνισε ότι δεν υπάρχει απειλή για τον άμαχο πληθυσμό της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This