Εκατοντάδες εκρήξεις στη Μαριούπολη – Σε σοκ οι άμαχοι: «Πού να κρύψω τα παιδιά;»

Βομβαρδίζεται ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ουκρανίας στο οποίο ζουν πολλοί Έλληνες

Must Read

Την ώρα που η Μόσχα «σφυροκοπά» την Ουκρανία από βορρά, νότο και ανατολή και μέσα σε λίγες ώρες έχει καταλάβει το 1/3 της χώρας, πηγές αναφέρουν ότι η χώρα θα έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά τις επόμενες δύο μέρες.

Πλέον οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν και την Μαριούπολη, ένα από τα μεγαλύτερα ουκρανικά λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα, το οποίο βρίσκεται κοντά στο μέτωπο του Ντονέτσκ και αποτελεί σημείο κλειδί για τη Ρωσία, το οποίο θα την βοηθήσει να εξασφαλίσει μια απευθείας χερσαία οδό προς την Κριμαία. Μάλιστα στην πόλη κατοικεί ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων.

https://twitter.com/ukrainupdate/status/1496915690435248128

Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησαν σήμερα να πάνε κανονικά στις δουλειές τους και κανένας δεν περίμενε ότι ο πόλεμος θα φτάσει στην πόρτα τους. Μέσα σε λίγες ώρες όμως, η ουκρανική πόλη ήρθε αντιμέτωπη με σφοδρά πυρά.

https://twitter.com/Militarylandnet/status/1496691130452299778

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News, στην περιοχή σημειώνονται εκατοντάδες εκρήξεις, ενώ νωρίτερα έγινε γνωστό ότι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους.

https://twitter.com/thenittu/status/1496712092803809280

«Είναι ένας τρομακτικός συνεχόμενος κεραυνός. Ο ήχος των εκρήξεων διαπερνά εδώ και ώρες την παράκτια πόλη. Ο πληθυσμός βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Οι άνθρωποι απλά έχουν ριζώσει στο έδαφος, δυσπιστώντας στο μέγεθος των γεγονότων, καθώς κοιτάζουν απελπισμένα τον ουρανό ακούγοντας τον θόρυβο του πολέμου. Είναι τραυματισμένοι από μια σύγκρουση που δεν ξεκίνησαν και δεν ήθελαν. Στο βάθος βλέπουμε το πυροβολικό να χτυπά ουκρανικές θέσεις – οι φωτιές φωτίζουν τον ορίζοντα» δήλωσε ο ανταποκριτής.

Στην πόλη βρίσκεται και ο δημοσιογράφος του OPEN Σωτήρης Δανέζης ο οποίος αναγκάστηκε να μετακινηθεί σε κλειστό χώρο καθώς σε όλη την χώρα έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία.  «Έχουμε ακούσει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας βαρύ πυροβολικό να βάλει κατά των ουκρανικών θέσεων σε προσπάθεια των ρωσόφωνων να διασπάσουν τις γραμμές των Ουκρανών. Η Μαριούπολη πολιορκείται και δέχεται σφυροκόπημα και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση όταν ξημερώσει» δήλωσε ο απεσταλμένος.

Σε εικόνες που μετέδωσε ο Independent, πολίτες τρέχουν πανικόβλητοι να βρουν ασφαλές σημείο για να προστατευθούν. «Είμαι μόνη μου στη δουλειά. Πού να τρέξω; Πού να πάω, πείτε μου σας παρακαλώ; Θεέ μου», ανέφερε μια γυναίκα απελπισμένη.

Έχοντας δίπλα το παιδί της, μια άλλη γυναίκα λέει απεγνωσμένη: «Στρατιωτικός νόμος; Θα υπάρξει πανικός. Πού να κρύψω τα παιδιά; Δεν υπάρχουν καταφύγια. Δεν υπάρχει τίποτα. Είναι ανοιχτός χώρος, που να πάω;».

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This