Ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία: Δεύτερη ημέρα πολέμου – Η Ρωσία σφυροκοπά από ξηρά και αέρα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πούτιν διαμηνύει να παραδοθεί σήμερα η χώρα για να σταματήσουν οι επιχειρήσεις

Must Read

Συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από τα ξημερώματα ηχούν ξανά οι σειρήνες και σημειώνονται ισχυρές εκρήξεις στην πρωτεύουσα, το Κίεβο. Σφοδρές φαίνεται πως ήταν οι μάχες τη νύχτα στα περίχωρα της Μαριούπολης. Το κλίμα είναι βαρύ, ενώ κυκλοφορούν ελάχιστοι άνθρωποι στο δρόμο.

Παράλληλα έγινε λόγος και για πυραυλική επίθεση, ενώ ο Ζελένσκι αφήνει ανοιχτό το περιθώριο διαλόγου με τον Πούτιν.

Οι Ουκρανοί βουλευτές ζητούν την παραίτηση του Ζελένσκι, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν διαμηνύει στον πρόεδρο της Ουκρανίας να παραδοθεί μέσα στην ημέρα ώστε να σταματήσουν οι επιχειρήσεις.

Το Κίεβο κάνει λόγο για 136 νεκρούς από τα Ρωσικά πλήγματα. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας υπάρχουν 800 απώλειες ανάμεσα σε Ρώσους στρατιώτες, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για νεκρούς.

Μέσω Facebook, ο ουκρανικός στρατός ξηράς έκανε λόγο για «πυραυλικές επιθέσεις» εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας και διαβεβαίωσε ότι αναχαιτίστηκαν και καταρρίφθηκαν δύο από τους πυραύλους. Ο δήμαρχος Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε από τη δική του πλευρά ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας βαριά, από θραύσματα πυραύλων που έπεσαν σε συνοικία της πρωτεύουσας.

 

Στο στόχαστρο το Κίεβο

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στις ανατολικές περιοχές Χαρκίβ και Ντανιέτσκ, καθώς και στον νότο. Βασικός στόχος των ρωσικών δυνάμεων παραμένει η περικύκλωση του Κιέβου. Κατά τον εκπρόσωπο του επιτελείου, στην Ουκρανία δρουν 60 τάγματα του ρωσικού στρατού, ευέλικτες, ταχύτατα μετακινούμενες μονάδες με 600 ως 1.000 άνδρες. Ουκρανικές πηγές υπολογίζουν ότι είχαν συγκεντρωθεί συνολικά κάπου 90 ρωσικά τάγματα ενόψει της εισβολής.

«Επιτυχής» χαρακτηρίστηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η πρώτη ημέρα της επιχείρησης. Σήμερα αναμένεται η τηλεδιάσκεψη των αρχηγών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται μια ανάσα από την πόλη. Σύμφωνα με το Reuters ακούστηκαν τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ και την πρώτη ημέρα επίθεσης ακούστηκαν εκρήξεις στο Κίεβο.

 

Υπουργείο Εσωτερικών Ουκρανίας: «Ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε στο Κίεβο»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις από την πλευρά τους κατέρριψαν τις πρώτες πρωινές ώρες ρωσικό αεροσκάφος στο Κίεβο, σύμφωνα με τον Ουκρανό υφυπουργό Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο. Το αεροπλάνο στη συνέχεια κατέπεσε σε εννιαώροφη πολυκατοικία προκαλώντας πυρκαγιά. Δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για μαχητικό ή τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

 

Ακυρώνονται οι πτήσεις προς την Ουκρανία

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοινώθηκε η απαγόρευση των πτήσεων πάνω από τον εναέριο χώρο της χώρας.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία – Απάντηση στη «βάρβαρη εισβολή» στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This