Υπέκυψε στις πιέσεις για τις κυρώσεις η Ελβετία

Must Read

Η Ελβετία η οποία διατηρούσε ουδέτερη στάση έως τώρα στο θέμα με τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον Ρώσων, φαίνεται ότι υπέκυψε τελικά στις πιέσεις της Δύσης.

«Υπό το φως της συνεχιζόμενης ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έλαβε στις 28 Φεβρουαρίου την απόφαση να υιοθετήσει τα πακέτα κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την ΕΕ στις 23 και 25 Φεβρουαρίου» ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση.

Η Ελβετία υιοθέτησε επίσης οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με άμεση ισχύ, ανέφερε.

«Η Ελβετία επαναβεβαιώνει την αλληλεγγύη της με την Ουκρανία και τον λαό της, θα διανείμει προμήθειες για τους ανθρώπους που έχουν διαφύγει στην Πολωνία» ανέφερε η κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας την πρότασή της για διαμεσολάβηση στη σύγκρουση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πιέσεις να ταχθεί υπέρ της Δύσης

Η Ελβετία χρειάστηκε να ακολουθήσει μια ελικοειδή γραμμή ανάμεσα στην επίδειξη αλληλεγγύης με τη Δύση για αυτό που αποκαλεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τη διατήρηση της παραδοσιακής ουδετερότητάς της που όπως λέει θα μπορούσε να την κάνει έναν ενδεχόμενο μεσολαβητή. Ωστόσο αντιμετώπιζε αυξανόμενη πίεση να ταχθεί σαφώς υπέρ της Δύσης και εναντίον της Μόσχας και να επιβάλει κυρώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This