«Ανεπιθύμητα» τα ρωσικά πλοία από τα λιμάνια της Βρετανίας

«Πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας στον περιορισμό των οικονομικών συμφερόντων της Ρωσίας», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών

Must Read

Σοβαρό πλήγμα στη ρωσική ναυτιλία θα επιφέρει η απόφαση του Βρετανού υπουργού Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, να δώσει εντολή στα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου να  απαγορεύουν στο εξής τον ελλιμενισμό ρωσικών πλοίων.

Ειδικότερα, από σήμερα Δευτέρα 28/2, τα λιμάνια της Βρετανίας «κλείνουν» για τα πλοία που φέρουν ρωσική σημαία ή πιστεύεται ότι είναι νηολογημένα, ανήκουν ή ελέγχονται από οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με τη Ρωσία, με βάση τις περαιτέρω κυρώσεις που επιβάλλονται από τη βρετανική κυβέρνηση, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε σε επιστολή του, που αναρτήθηκε στο Twitter, πως «ο ναυτιλιακός κλάδος είναι θεμελιώδης για το διεθνές εμπόριο και πρέπει να παίξουμε τον ρόλο μας στον περιορισμό των οικονομικών συμφερόντων της Ρωσίας και στο να λογοδοτήσει η ρωσική κυβέρνηση», συμπληρώνοντας ότι «θα επιδιώξουμε να υποστηρίξουμε τα λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου στον εντοπισμό ρωσικών πλοίων εντός του πεδίου εφαρμογής των παραπάνω και θα επικοινωνούμε απευθείας με τα σχετικά λιμάνια, όταν εντοπίζουμε πλοία που προορίζονται για λιμάνια του Ηνωμένου Βασιλείου και εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των παραπάνω».

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This