Με στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας το Δικαστήριο της Χάγης θέλει έρευνα για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Ισχυρίζονται ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε απαγορευμένες βόμβες διασποράς σε περιοχές αμάχων

Must Read

Tο γραφείο του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, Καρίμ Καν, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, μετά από καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας.

Όπως μάλιστα αναφέρει: «Το επόμενο βήμα είναι να προχωρήσουμε στη διαδικασία αναζήτησης και εξασφάλισης εξουσιοδότησης από το Προανακριτικό Τμήμα του Δικαστηρίου για να ξεκινήσουμε την έρευνα».

Η έρευνα θα στηριχτεί αποκλειστικά σε καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία ισχυρίζεται ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε απαγορευμένες βόμβες διασποράς σε περιοχές αμάχων στην ανατολική Ουκρανία. Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα όπλα απαγορεύτηκαν το 2010 με τη Σύμβαση του Όσλο, που δεν υπέγραψαν η Ρωσία και η Ουκρανία.

Και αναφέρεται συγκεκριμένα σε νηπιαγωγείο στην Οχτίρκα, όπου είχαν καταφύγει άμαχοι και τους επιτέθηκαν με τις απαγορευμένες βόμβες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένα παιδί. «Η επίθεση φαίνεται πως πραγματοποιήθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, που επιχειρούσαν σε κοντινή απόσταση και που έχουν τη συνήθεια να χρησιμοποιούν όπλα διασποράς σε κατοικημένες ζώνες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία.

Και χρησιμοποιεί ως στοιχεία βίντεο από drone, αλλά και υλικό που της προμήθευσαν τοπικές πηγές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This