Όπλα βγαλμένα από… ταινίες στους ρωσικούς βομβαρδισμούς του Κιέβου

Η απαγορευμένη θερμοβαρική βόμβα, τα αόρατα drones και τα τανκ-ρομπότ Uran-9

Must Read

Με το ρωσικό στρατιωτικό κομβόι μήκους 60 χλμ. να πλησιάζει το Κίεβο, οι φόβοι για αιματοκύλισμα, που θα αποτελεί «την 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης», σύμφωνα με αναλυτές, φουντώνουν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δώσει ήδη δείγμα γραφής με τη χρήση βομβών διασποράς και της διαβόητης θερμοβαρικής, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα καταγγέλλουν οι Ουκρανοί. Η θερμοβαρική βόμβα, η χρήση της οποίας απαγορεύεται από τις Συμβάσεις της Γενεύης, είναι το πιο ισχυρό μη πυρηνικό όπλο, αφού μπορεί να εξαϋλώσει ολόκληρες πόλεις, πόσο μάλλον ανθρώπους.

Drone S-70 Okhotnik

Το οπλοστάσιο όμως του Πούτιν, σύμφωνα με τους αναλυτές, διαθέτει και άλλα, εξίσου τρομακτικά μέσα επίθεσης που μπορεί να επιστρατεύσει. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της «Mirror», είναι τα τανκ-ρομπότ Uran -9, που δοκιμάστηκαν με επιτυχία στη Συρία, drones που αποκαλούνται «ιπτάμενα καλάσνικοφ», τα οποία μπορούν να καταρρίψουν μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και τα αόρατα drones S-70 Okhotnik, τα οποία, χωρίς να εντοπίζονται από ραντάρ, έχουν αυτονομία πτήσης από τη Μόσχα μέχρι το Λονδίνο και είναι εξοπλισμένα με πυραύλους και συστήματα αναγνώρισης.

Τανκ-ρομπότ Uran -9

«Σοβαρή ανησυχία»

Τα Ηνωμένα Εθνη εκφράζουν «σοβαρή ανησυχία» για ένα ακόμα Τσέρνομπιλ, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα επιχειρούν επικίνδυνα κοντά στον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της χώρας. Οι φόβοι για διαρροή ραδιενέργειας, που θα μπορούσε να βυθίσει την Ευρώπη στον όλεθρο όπως το 1986, οπότε σημειώθηκε το πυρηνικό δυστύχημα, είναι αυξημένοι, καθώς οι αξιωματούχοι παραδέχθηκαν ότι η κατάσταση στις εγκαταστάσεις αποθήκευσης της πυρηνικής ενέργειας είναι «άγνωστη».

Μη επανδρωμένο μαχητικό

Και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ενεργά στον πόλεμο μπήκε απροκάλυπτα και η Λευκορωσία, καθώς, ενώ ο Λουκασένκο ζητάει από τον Πούτιν επιπλέον αντιαεροπορική συστοιχία S-400 «για την προστασία των συνόρων της», πληροφορίες αναφέρουν ότι Λευκορώσοι στρατιώτες βρίσκονται στο κομβόι που κατευθύνεται στο Κίεβο για να επιφέρουν το καταλυτικό πλήγμα στη χώρα. Το Κίεβο από νωρίς χθες το απόγευμα δεχόταν επιθέσεις σε καίριες εγκαταστάσεις, όπως ένας τηλεοπτικός πύργος με αποτέλεσμα να μη μεταδίδουν τα κανάλια για αρκετές ημέρες ενώ υπήρξαν και πέντε νεκροί. Νωρίτερα οι Ρώσοι προειδοποίησαν τους πολίτες να φύγουν από την πόλη .

https://twitter.com/KyivPost/status/1498708271930261504

Ενα από τα παιδιά που έφυγαν από την πόλη την προηγούμενη ημέρα δήλωσε στην Deutche Welle, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ότι είχε αφήσει πίσω τον πατέρα του «που ίσως πολεμήσει κι αυτός με τους ήρωες στρατιώτες». Τα παιδιά της χώρας έχουν ισοπεδωθεί ψυχολογικά, είτε βρίσκονται στα καραβάνια που φεύγουν προς τα σύνορα είτε είναι κρυμμένα στα καταφύγια. O δε επίσημος απολογισμός των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους μέχρι χθες ήταν 16. Μεταξύ αυτών, μια μαθήτρια στο Κίεβο, η 9χρονη Πολίνα, από τα πυρά Ρώσων σαμποτέρ που έπληξαν το αυτοκίνητο της οικογένειάς της.

Τα δύο αδέρφια της νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ οι γονείς της σκοτώθηκαν επίσης. Την ίδια ώρα, κυκλοφορούσε βίντεο από νοσοκομείο της Μαριούπολης, στο οποίο φαίνονται γιατροί να προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν ανάνηψη σε κοριτσάκι έξι ετών που τραυματίστηκε από θραύσματα ρωσικής βόμβας.

Ενώ το παιδί κειτόταν χωρίς τις αισθήσεις του πάνω στο φορείο με την αιματοβαμμένη πιτζάμα με τον μονόκερο, γιατρός που της χορηγούσε οξυγόνο είπε στην κάμερα: «Δείξτε αυτό στον Πούτιν. Τα μάτια αυτού του παιδιού και τους γιατρούς που κλαίνε». Το παιδί κατέληξε.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This