Η Κίνα ζήτησε από τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία μετά τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δημοσίευμα «βόμβα» από τους New York Times

Must Read

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν και ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσαν στους New York Times ότι υπήρχε μια έκθεση πληροφοριών που ανέφερε ότι η Κίνα ζήτησε από τη Ρωσία να καθυστερήσει την εισβολή της στην Ουκρανία μέχρι να τελειώσουν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες!

Οι απόρρητες πληροφορίες κοινοποιήθηκαν σε πολλές κυβερνήσεις, αν και πηγές είπαν στους Times ότι δεν είναι γνωστό πόσες χώρες είδαν την έκθεση ή ποιες διαφορετικές ερμηνείες έκαναν από τις πληροφορίες.

Ένας αξιωματούχος διευκρίνισε ότι οι πληροφορίες δεν  ήταν αποδείξεις ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μίλησαν άμεσα για την εισβολή.

Ο Πούτιν και ο Σι συναντήθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου, πριν ξεκινήσουν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν στις 20 Φεβρουαρίου και η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

«Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εικασίες χωρίς καμία βάση και έχουν σκοπό να κατηγορήσουν και να συκοφαντήσουν την Κίνα», δήλωσε στους Times ο Λιου Πενγκού, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

Η Κίνα παρέμεινε στο περιθώριο κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρισης, καθώς τα δυτικά έθνη επιβάλουν σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία για την επίθεση. Ζήτησε μεν ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά δεν επέρριψε την ευθύνη στη Ρωσία, λέγοντας ότι και οι δύο πλευρές έπρεπε να σταματήσουν τις μάχες.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This