8η μέρα πολέμου: Κόλαση εκρήξεων και βομβαρδισμών στο Κίεβο λίγο πριν τις διαπραγμετεύσεις

Η Χερσώνα στα χέρια των Ρώσων - Οδησσός και Μαριούπολη περικυκλωμένες από ρωσικά στρατεύματα και το Χάρκοβο έχει ισοπεδωθεί

Must Read

Ανελέητο παραμένει το «σφυροκόπημα» των Ρώσων λίγες ώρες πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας – Ρωσίας. Ανάμεσα στα συντρίμμια του πολέμου, το βλέμμα είναι στραμμένο στις κρίσιμες συνομιλίες.

Μία ολόκληρη εβδομάδα πολέμου συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να εισβάλει στην Ουκρανία, με την ουκρανική πρωτεύουσα να εξακολουθεί να ζει στον «ρυθμό» των εκρήξεων και των βομβαρδισμών. Την ίδια στιγμή, η  κατάσταση στο Κίεβο συνεχίζει να είναι οδυνηρή.

 

Διαπραγματεύσεις ώρα μηδέν

Ξεκινούν εκ νέου σήμερα οι διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών στη Λευκορωσία. Και ενώ η Ρωσία «μιλά» για κατάπαυση πυρός, οι δυνάμεις της Μόσχας περικυκλώνουν σταθερά, τις ουκρανικές πόλεις.

Συγκεκριμένα σύμβουλος του Ρώσου προέδρου, ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη και συζητά για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, όπως επίσης και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικής οδού.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα ανέφερε ότι η ουκρανική πλευρά είναι επίσης έτοιμη για συζητήσεις, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχτούν «ρωσικά τελεσίγραφα».

Κόλαση στο Κίεβο

Για ακόμη ένα βράδυ, η νύχτα ήταν οδυνηρή στην ουκρανική πρωτεύουσα. Εκρήξεις και σειρήνες ακούγονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο με τους κατοίκους να τρέχουν στα καταφύγια.

Δραματικές στιγμές αμάχων: Εγκατέλειψε τη ζωή 15 χρόνων στο Κίεβο

«’Η θα έπρεπε να φύγουμε ή θα έπρεπε να μείνουμε και να ζήσουμε σαν τα ποντίκια», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Νικολούλιας που έφυγε από το Κίεβο, όπου ζούσε τα τελευταία 15 χρόνια.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως έγιναν μάχες στα όρια του Κιέβου και σε πιθανή κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους. Ωστόσο, δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση των πληροφοριών αυτών ανεξάρτητα.

Ρώσοι και στη Χερσώνα

Ο επικεφαλής των περιφερειακών αρχών Γκενάντι Λαχούτα ανέφερε μέσω Telegram ότι «οι δυνάμεις κατοχής (ο ρωσικός στρατός) βρίσκονται σε όλες τις συνοικίες της πόλης και είναι πολύ επικίνδυνες». Ο δήμαρχος της Χερσώνας Ιγκόρ Κολικάγεφ δήλωσε ότι Ρώσοι στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους της πόλης και ότι εισέβαλαν νωρίτερα στο δημοτικό συμβούλιο.

 

Ο Κολικάγεφ προέτρεψε τους Ρώσους στρατιώτες να μην πυροβολούν αμάχους και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην συναθροίζονται σε εξωτερικούς χώρους και να μην κυκλοφορούν τη νύχτα στους δρόμους.

Γενικός πρόξενος στην Οδησσό: «Δεν θα αφήσουμε πίσω κανέναν»

Για την κατάσταση και την ασφάλεια στην Οδησσό μίλησε ο Γενικός πρόξενος της περιοχής διαβεβαιώνοντας πως δεν θα μείνει κανείς πίσω. Παράλληλα, ανέφερε πως έγινε γάμος σε ένα καταφύγιο στην Οδησσό!

Διαβάστε ακόμα:

Γίνεται η νύχτα-μέρα σε Κίεβο και Χάρκοβο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This