Ελληνικό κομβόι, μέρα 2η: Καθ ‘οδόν προς την καρδιά της Ουκρανίας – Αγωνία και αλεξίσφαιρα γιλέκα

Φούλαραν βενζίνη, έβαλαν τα αλεξίσφαιρα και ξεκίνησαν από το Ζαπορόζιε προς το Κιροβογκράντ - Επιχείρηση Νόστος 3 την αποκαλεί το ΥΠΕΞ

Must Read

Με την ευχή η σημερινή δεύτερη μέρα της επιχείρησης εκκένωσης να είναι καλύτερη από τη χθεσινή, ξεκίνησε λίγο πριν τις 10:00 από το Ζαπορόζιε, όπου διανυκτέρευσε, το κομβόι της ελληνικής αποστολής, η οποία αποτελείται από 21 αυτοκίνητα και 82 άτομα.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, η αυτοκινητοπομπή θα μετακινηθεί προς το Κιροβογκράντ (ή Κροπιβνίτσκι) στην κεντρική Ουκρανία και εν συνεχεία προς τη Μολδαβία (περί τα 1.400χλμ. η συνολική απόσταση), εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Όλοι σηκώθηκαν από πολύ νωρίς να πάνε να φουλάρουν βενζίνη σε διάφορα πρατήρια της περιοχής (υπάρχει πλαφόν 20 λίτρων ανά αυτοκίνητο), ώστε να μην υπάρξουν απρόοπτα στη διαδρομή.

Στο κομβόι βρίσκονται Έλληνες πολίτες, μέρος του προσωπικού του Προξενείου Μαριούπολης και Έλληνες δημοσιογράφοι, οι οποίοι έβαλαν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα τους πριν την αναχώρηση, κατόπιν εντολής των υπευθύνων.

«Συμμετείχα σε τηλεδιάσκεψη σήμερα το πρωί για την εξέλιξη της επιχείρησης Νόστος 3, για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων πολιτών που επιθυμούσαν να φύγουν από την περιοχή της Μαριούπολης», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Χρέος της Ελλάδας η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Η χθεσινή διαδρομή από τη Μαριούπολη προς το Ζαπορόζιε ήταν εφιαλτική, καθώς τα οχήματα που προπορεύονταν της αυτοκινητοπομπής δέχθηκαν πυρά προειδοποιητικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This