«Δεν θα παραδοθώ» λέει ο Ζελένσκι – Τι απάντησε για την σχέση του με τον Ερντογάν

Έχοντας λάβει τις απαραίτητες κατευθύνσεις από την Δύση, ο Ουκρανός πρόεδρος εμφανίζεται ως νέος Τσώρτσιλ

Must Read

Σε νέο διάγγελμα προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγο αφότου ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Έχοντας λάβει τις απαραίτητες κατευθύνσεις από την Δύση, η οποία επιχειρεί να τον παρουσιάσει ως «νέο Τσώρτσιλ», ο Ζελένσκι χτίζει το προφίλ του και εμφανίζεται με… περίσσια γενναιότητα.

«Αν αυτές οι πράξεις συνεχιστούν, ο κόσμος θα φτάσει στο τέλος του» δήλωσε με δραματικό ύφος ο Ζελένσκι και υποστήριξε ότι δεν φοβάται να πεθάνει για την ελευθερία των παιδιών του και χαρακτήρισε καθήκον την υπεράσπιση της πατρίδας του: «Να γνωρίζουν οι Ρωσίδες μητέρες που στέλνουν στη μάχη τα παιδιά τους, 18 χρονών, τι συμβαίνει. Θέλω να καταλάβουν γιατί στέλνουν τα παιδιά τους εδώ», είπε συγκεκριμένα.

Απευθυνόμενος στα ευρωπαϊκά κράτη, τους ζήτησε να: «να καταλάβουν ότι, αν θέλουν να υπερασπιστούν τις χώρες τους, θα πρέπει να μην ασχολούνται μόνο με αυτές». «Εμείς δεν πάμε να κλέψουμε κάτι. Εμείς υπερασπιζόμαστε την ελευθερία και τη χώρα μας. Δεν θα παραδοθώ ποτέ στους Ρώσους, ούτε ο λαός μου. Ο χρόνος έχει σταματήσει για μας. Θα μείνουμε όρθιοι ως το τέλος» είπε και κατηγόρησε τους Ρώσους ότι βομβαρδίζουν αμάχους. «Αν δεν σταματήσουν τώρα, πόσο νομίζετε ότι θα αντέξουμε; Πόσο θα μπορέσουμε να αντέξουμε;» δήλωσε.

Απευθυνόμενος στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι θέλει να μιλήσει μαζί του αλλά αλλά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για την σχέση της χώρας του με την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν, ο ίδιος έκανε λόγο για έναν ισχυρό δεσμό: «Έχω μία πολύ θερμή σχέση με τον Ερντογάν. Μας βοήθησε όταν μας πούλησε τα drones και έχει κάνει προσπάθειες να καταλάβει καλύτερα την κατάσταση. Ο Ερντογάν είναι ένας ισχυρός πρόεδρος και προσπαθεί να συνεισφέρει στην ασφάλεια της Ουκρανίας. Όταν θα καθίσουμε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τη Ρωσία, ευελπιστώ ότι θα συνεχίσει να επηρεάζει θετικά τις συζητήσεις» δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This