Ξεκίνησε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Ουκρανία – Ρωσία – «Οι στόχοι μας θα επιτευχθούν» λέει ο Πούτιν

Εκνευρισμός των Ρώσων για τις καθυστερήσεις των Ουκρανών - Ποια είναι τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα του Κιέβου

Must Read

Με τη Μόσχα να είναι φανερά εκνευρισμένη κατηγορώντας το Κίεβο ότι καθυστέρησε σκόπιμα μέχρι τώρα να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ξεκίνησε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης η κρίσιμη συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι διαπραγματεύσεις στο «Σπίτι του Κυνηγού», στο ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Belovezhskaya Pushcha, στη δυτική Λευκορωσία, εκεί όπου υπογράφηκαν οι συμφωνίες για τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

https://twitter.com/rianru/status/1499398175978708997

Μάλιστα η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, έκανε γνωστό πως οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν: «Ελπίζουμε να φέρουν ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, να επαναφέρουν την ειρήνη στο Ντονμπάς και να κάνουν όλους τους ανθρώπους στην Ουκρανία να επιστρέψουν στην ειρηνική ζωή» δήλωσε.

«Αρχίζουμε να συζητάμε με τους Ρώσους αντιπροσώπους. Τα σημεία κλειδιά στην ατζέντα είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός, η ανακωχή και οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την απομάκρυνση των πολιτών από τις χώρες και τα χωριά που καταστράφηκαν ή βομβαρδίζονται συνεχώς», ανακοίνωσε ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντολιάκ, αναρτώντας και μια φωτογραφία όπου τα μέλη των δύο αντιπροσωπειών κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

https://twitter.com/Ashi_IndiaToday/status/1499382877863411715

Φωτογραφίες από τον χώρο, έδωσε στη δημοσιότητα και το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας.

Ο σύμβουλος της Ουκρανίας Μιχαήλ Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε τα θέματα που είναι στην ατζέντα:

«Ξεκινήσαμε να μιλάμε με τους Ρώσους εκπροσώπους. Τα βασικά θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1. Άμεση κατάπαυση του πυρός
2. Ανακωχή
3. Ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την εκκένωση αμάχων από κατεστραμμένα ή συνεχώς βομβαρδισμένα χωριά/πόλεις» έγραψε.

Οργισμένος ο Πούτιν για τις καθυστερήσεις

Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη για τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων μετατράπηκε σε θρίλερ καθώς από χθες αναβλήθηκε πάνω από τρεις φορές. Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την οργή του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, προειδοποιώντας ότι η Μόσχα θα αυξήσει τις απαιτήσεις της εάν το Κίεβο συνεχίσει να καθυστερεί τις συνομιλίες. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε με αυστηρό ύφος ότι «οι στόχοι της Ρωσίας θα επιτευχθούν σε κάθε περίπτωση».

Νωρίτερα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε: «η Ρωσία θα καθίσει με την Ουκρανία για να διαπραγματευτεί, αλλά μόνο με έναν όρο ότι πρέπει να είναι ισότιμα ​​μέρη που διαπραγματεύονται». Ο ίδιος σημείωσε ότι Ρωσία και Ουκρανία θα συνεχίσουν την διαπραγμάτευση αφού η πρώτη συζήτηση δεν είχε αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This