ΔΟΜ: Θύματα ρατσιστικής βίας ξένοι υπήκοοι που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία

Αφρικανοί φοιτητές παρεμποδίζονται στα σύνορα με την Πολωνία

Must Read

Την έντονη ανησυχία του για τις «επιβεβαιωμένες και αξιόπιστες αναφορές» διακρίσεων, βίας και ξενοφοβίας κατά υπηκόων τρίτων χωρών που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξέφρασε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), Αντόνιο Βιτορίνο, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις διακρίσεις με βάση την εθνικότητα, την υπηκοότητα ή το καθεστώς μετανάστευσης και καλεί τα κράτη να διερευνήσουν το ζήτημα αυτό.

«Άνδρες, γυναίκες και παιδιά από δεκάδες εθνικότητες, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών μεταναστών και των φοιτητών που ζουν στην Ουκρανία, αντιμετωπίζουν οξείες προκλήσεις, καθώς προσπαθούν να εγκαταλείψουν τις πληγείσες περιοχές, να διασχίσουν τα σύνορα σε γειτονικές χώρες και να αναζητήσουν βοήθεια. Λαμβάνουμε αναφορές για διακρίσεις που έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένο κίνδυνο και ταλαιπωρία», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΟΜ.

Τέλος, ο ίδιος χαιρέτισε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενεργοποιήσει την οδηγία περί προσωρινής προστασίας, για να βοηθήσει τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Ουκρανία και καλεί τα κράτη-μέλη να διασφαλίσουν τη συμπερίληψη υπηκόων τρίτων χωρών σε τέτοια μέτρα προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι, χθες Τετάρτη, ο βρετανικός «Independent» επικαλέστηκε πηγές που καταγγέλλουν ρατσιστικά φαινόμενα στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία. Μάλιστα, σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media, φαίνεται ότι Αφρικανοί μετανάστες παρεμποδίζονται από το να επιβιβαστούν σε τρένα και να διαφύγουν από τη χώρα.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This