Ζελένσκι: «Οι Ουκρανοί φωνάζουν στους κατακτητές: Πηγαίνετε σπίτια σας!»

Σειρήνες ηχούν και αυτό το βράδυ - Εκρήξεις στο Κραματόρσκ

Must Read

Μέσω νέου διαγγέλματος ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι καλεί τους Ουκρανούς «να συνεχίσουν την αντίσταση» και επαίνεσε τους αμάχους «που αντιστάθηκαν στη ρωσική κατοχή».

Είπε ακόμα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας: «Κάθε μέτρο της ουκρανικής γης μας που κερδίζεται με διαμαρτυρία και ταπείνωση των κατακτητών, είναι ένα βήμα μπροστά, προς τη νίκη».

Ο Ζελένσκι δεν παραλείπει σε κάθε του εμφάνιση και τα θεατρικοδραματικά μηνύματα: «Ο λαός μας, οι Ουκρανοί μας δεν υποχωρούν. Δεν σταματάει η αντίσταση. Ουρλιάζουν στους εισβολείς: Πηγαίνετε σπίτι σας! Σαν ρωσικό πλοίο!»

Αναφορές για τη Wagner Group

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner Group έχει δημιουργήσει μια βάση στη νότια ρωσική πόλη Rostov-on-Don, από την οποία στρατολογεί μισθοφόρους για να πολεμήσουν εναντίον της Ουκρανίας.

Νύχτα μαχών

Στο Κίεβο και στα περίχωρά του μαίνονται οι εκρήξεις και ο μάχες σύμφωνα με τους Ουκρανούς, οι οποίοι έστησαν και γραμμή άμυνας ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Για ένα ακόμα βράδυ, οι σειρήνες δεν έχουν σταματήσει να ηχούν και στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας.

https://youtu.be/ovjEJ9X9WuU

Σύμφωνα με αναφορές που εμφανίστηκαν στα social media, η Ουκρανία φέρεται να άνοιξε το φράγμα της δεξαμενής νερού του Κιέβου, πλημμυρίζοντας την περιοχή έξω από την πρωτεύουσα, ελπίζοντας ότι η λάσπη θα εμπόδιζε τα ρωσικά στρατεύματα.

Εκρήξεις φαίνεται ότι έγιναν και στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Κραματόρσκ.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This