«Μπλόκο» από Netflix και TikTok στη Ρωσία

Αυστηρό το νέο πλαίσιο του Κρεμλίνου για τις πληροφορίες που διαδίδονται αναφορικά με τον πόλεμο

Must Read

Ανέστειλαν τις περισσότερες υπηρεσίες τους στη Ρωσία τόσο η αμερικανική πλατφόρμα video streaming, Netflix, όσο και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, TikTok, καθώς η κυβέρνηση επιβάλλει αυστηρές ρυθμίσεις για το τι μπορούν να λένε οι άνθρωποι και τα μέσα ενημέρωσης για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το TikTok δήλωσε ότι οι Ρώσοι χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης δεν θα μπορούν πλέον να δημοσιεύουν νέα βίντεο ή livestreams και επίσης δεν θα μπορούν να βλέπουν βίντεο που μοιράζονται από άλλα μέρη του κόσμου.

Το Netflix δήλωσε ότι αναστέλλει την υπηρεσία του στη Ρωσία, αλλά δεν παρείχε πρόσθετες λεπτομέρειες.

«Υπό το φως του νέου νόμου της Ρωσίας για τις “ψευδείς ειδήσεις”, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε τη ζωντανή ροή και το νέο περιεχόμενο στην υπηρεσία βίντεο μας, ενώ εξετάζουμε τις επιπτώσεις του νόμου αυτού στην ασφάλεια», ανέφερε το TikTok την Κυριακή σε δήλωσή του στο Twitter και πρόσθεσε: «Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων εντός της εφαρμογής μας δεν θα επηρεαστεί».

 

 

Η εκπρόσωπος του TikTok Χίλαρι ΜακΚουέιντ δήλωσε ότι η εφαρμογή στη Ρωσία εμφανίζεται πλέον σε λειτουργία «μόνο για προβολή» και δεν θα επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν ή να βλέπουν νέα βίντεο ή livestreams. Μπορούν ακόμα να δουν παλαιότερα βίντεο, αλλά όχι αν προέρχονται από το εξωτερικό, είπε.

Η νέα νομοθεσία, η οποία εγκρίθηκε γρήγορα και από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου που ελέγχεται από το Κρεμλίνο και υπογράφηκε από τον Πούτιν, επιβάλλει ποινές φυλάκισης έως και 15 ετών σε όσους διαδίδουν πληροφορίες που αντιτίθενται στην αφήγηση της ρωσικής κυβέρνησης για τον πόλεμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This