Μάριο Ντράγκι: «Η Ιταλία πάγωσε ρωσικά αγαθά αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ»

Must Read

Αναφορά στις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, από τις Βρυξέλλες.

«Στην Ιταλία, μέσω του υπουργείου οικονομικών, παγώσαμε αγαθά των Ρώσων ολιγαρχών, αξίας 140 εκατομμυρίων ευρώ. Η Τράπεζα της Ιταλίας ζήτησε από όλες τις τράπεζες της χώρας, να της κοινοποιούν λεπτομερώς τα σχετικά μέτρα που λαμβάνουν. Θα ήθελα να ληφθούν ανάλογα μέτρα από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. Πρέπει όλοι μας να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς, σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό», τόνισε ο Ντράγκι.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η χώρα του διέθεσε 110 εκατομμύρια ευρώ στην ουκρανική κυβέρνηση και ότι συνεχίζει να στηρίζει τους πρόσφυγες, με οικονομική και υγειονομική βοήθεια.

«Δεν έχουμε αναφερθεί σε αυτό, αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν και νέες κυρώσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, ενώ, σε ότι αφορά την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, υπογράμμισε ότι «η Ιταλία την στηρίζει, αλλά πρόκειται για διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο, αφού το προαπαιτούμενο είναι, για κάθε χώρα, μια σειρά από βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This