Νέες σκληρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας υποσχέθηκαν οι Μπάιντεν, Τζόνσον, Μακρόν και Σολτς

Παράλληλα, δεσμεύτηκαν πως θα συνεχίσουν να παράσχουν οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία

Must Read

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να αυξάνουν το τίμημα που θα πληρώσει η Ρωσία «για την απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή στην Ουκρανία», δηλώνουν οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Αυτό, ουσιαστικά, επιβεβαίωσαν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στις συνομιλίες που είχαν μέσω βιντεοκλήσης, στο πλαίσιο της οποίας «υπογράμμισαν ότι δεσμεύονται να συνεχίσουν να παράσχουν οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς επίσης και βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, στην Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο, το ασυνήθιστα ενωμένο, έως τώρα, μέτωπο των Δυτικών, όσον αφορά στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και του Πούτιν, εμφάνισε… ρωγμές στο ζήτημα της απαγόρευσης αγοράς ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου, μια πρόταση που απορρίπτεται κυρίως από τη Γερμανία.

Ψηφίζεται απαγόρευση της εισαγωγής ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία

Την ίδια ώρα, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει άμεσα νόμο που θα απαγορεύει την εισαγωγή ρωσικών ενεργειακών προϊόντων, σύμφωνα με δηλώσεις ενός κοινοβουλευτικού συμβούλου στο Reuters. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ομάδα βουλευτών, ειδικών σε θέματα εμπορίου, σε κοινή ανακοίνωσή τους, «συμφώνησαν σε μια νομοθετική πορεία προς τα εμπρός για την απαγόρευση της εισαγωγής ενεργειακών προϊόντων από τη Ρωσία».

Ο συγκεκριμένος νόμος θα δώσει την εξουσία στον Μπάιντεν να αυξήσει τους δασμούς σε αγαθά από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία και στην Κάθριν Τάι, επικεφαλής του γραφείου της Εμπορικής Εκπροσώπου των ΗΠΑ (USTR), την δυνατότητα να επιδιώξει την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. «Η λήψη αυτών των μέτρων θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στον Πούτιν ότι ο πόλεμος του είναι απαράδεκτος και οι ΗΠΑ στέκονται ακλόνητα στο πλευρό των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ», ανέφεραν οι βουλευτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This