Γερμανός αντικαγκελάριος: Η Ε.Ε. είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει πιθανό κλείσιμο της στρόφιγγας του Nord Stream 1

H Ρωσία προμηθεύει την Ευρώπη με το 40% του φυσικού αερίου που χρειάζεται...

Must Read

Έτοιμη να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να περιορίσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν την ροή του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον αντικαγκελάριο της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Με τη συγκεκριμένη δήλωση, ο αναπληρωτής Γερμανός πρωθυπουργός απάντησε στις ρωσικές απειλές για διακοπή της ροής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς, όπως μεταδίδει το Reuters, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε νωρίτερα σήμερα πως η χώρα του θα επιβάλλει εμπάργκο και θα διακόψει την ροή του φυσικού αερίου από τον Nord Stream 1.

«Σε σχέση με τις αστήρικτες κατηγορίες εναντίον της Ρωσίας και το πάγωμα του Nord Stream 2, έχουμε κάθε δικαίωμα να λάβουμε μια παρόμοια απόφαση και να επιβάλλουμε εμπάργκο στον Nord Stream 1, ο οποίος σήμερα έχει απόδοση 100%», δήλωσε ο Νόβακ, με διάγγελμά του στην ρωσική τηλεόραση.

Σημειώνεται πως η Ρωσία προμηθεύει την Ευρώπη με το 40% του φυσικού αερίου που χρειάζεται, η δε Γερμανία εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο σε ποσοστό 50%.

Και, με την ευκαιρία, δείτε παρακάτω αναλυτικά το πόσο εξαρτημένες είναι οι ευρωπαϊκές χώρες από το φυσικό αέριο, ρωσικό ή άλλο (μυστηριωδώς για την Ελλάδα «δεν υπάρχουν στοιχεία»…):

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This