Μπάιντεν: Η Ουκρανία δεν θα γραφτεί ποτέ στην Ιστορία ως νίκη για τον Πούτιν!

«Η ελευθερία κοστίζει»

Must Read

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε επίσημα το εμπάργκο της χώρας του στο ρωσικό πετρέλαιο, τονίζοντας, ωστόσο, πως κατανοεί πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτή την τακτική εταίροι και σύμμαχοι των ΗΠΑ.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ουκρανία», τόνισε για μια ακόμη φορά o Τζο Μπάιντεν στο αποψινό διάγγελμά του, ανακοινώνοντας, όπως αναμενόταν, το εμπάργκο των ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο. Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την απαγόρευση κάθε εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία, λέγοντας πως πρόκειται για μία πιο ουσιαστική κίνηση που θα πλήξει την ρωσική οικονομία, όπως και την πολεμική μηχανή του Πούτιν.

Όπως είπε, η κίνηση αυτή σημαίνει ότι «ο αμερικανικός λαός θα επιφέρει άλλο ένα ισχυρό πλήγμα» στην ηγεσία του Πούτιν. Ο ίδιος κατέληξε σε αυτή την απόφαση σε συνεργασία με τους συμμάχους της χώρας. «Θα έχουμε και εμείς κόστος από αυτή την απόφαση», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι «η ελευθερία κοστίζει». Ανέφερε δε, ότι «οι τιμές της βενζίνης θα αυξηθούν» προσθέτοντας πως «κατανοεί ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτή την τακτική εταίροι και σύμμαχοι των ΗΠΑ».

Οι ΗΠΑ παράγουν περισσότερο πετρέλαιο εγχώρια από ό,τι ολόκληρη η Ευρώπη μαζί, είπε ο Μπάιντεν, επισημαίνοντας πως δεν θέλει κάποιοι να αποκομίσουν πλεονεκτήματα από την κατάσταση που διαμορφώνεται. «Δεν είναι αληθές ότι έχουμε καθυστερήσει την παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ», σημείωσε, λέγοντας πως το πρώτο τρίμηνο της θητείας του ήταν η μεγαλύτερη από ποτέ. Είπε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται με εταίρους για να αναπτύξουν μια μακροπρόθεσμη στρατηγική, για να «διατηρηθεί η πίεση στον Πούτιν».

Ο ουκρανικός λαός μας εμπνέει

«Δώσαμε ένα δισ. δολάρια για βοήθεια και εξοπλισμούς στην Ουκρανία», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «θα συνεχίσουμε να τους δίνουμε βοήθεια αμυντική, οικονομική και ανθρωπιστική, γιατί αγωνίζονται υπέρ της ελευθερίας», ενώ, μιλώντας ειδικά για τον ουκρανικό λαό και την αντίστασή του στη ρωσική εισβολή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως «ο ουκρανικός λαός μας έχει εμπνεύσει με την αποφασιστικότητά του να μείνει ελεύθερος».

«Ο Πούτιν συνεχίζει τη δολοφονική του πρακτική, ανεξάρτητα από το κόστος», συνέχισε, λέγοντας πως «έχουμε δει να βομβαρδίζονται σχολεία και νοσοκομεία», υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως «μπορεί να πάρει μία πόλη, μία νίκη, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να πάρει ολόκληρη την Ουκρανία – (η εισβολή) δεν θα καταγραφεί στην Ιστορία ως νίκη για τον Πούτιν».

  • Παρακολουθήστε το αποψινό διάγγελμα Μπάιντεν:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This