Παρέμβαση Κίνας υπέρ Ελλάδας για την Ανατολική Μεσόγειο

«Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας θα πρέπει να γίνονται σεβαστές»

Must Read

Δυνατά στο παιχνίδι των διαπραγματεύσεων σε όλα τα μέτωπα μπαίνει, ως φαίνεται, η Κίνα, καθώς στο περιθώριο των σημερινών συνομιλιών για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, υπήρξαν δηλώσεις κυβερνητικού εκπροσώπου της αναφορικά και με την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μέσα στην ημέρα, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών, Ζάο Λιζιάν, σχολιάζοντας την ένταση που έχει προκληθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών, δήλωσε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα κάθε χώρας θα πρέπει να γίνονται σεβαστές.

«Καλώ τα μέρη να αποφεύγουν ενέργειες που μπορεί να οδηγήσουν σε κλιμάκωση της ένταση και επιλύσουν τη σύγκρουση μέσω διαλόγου, προστατεύοντας από κοινού την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου», δήλωσε ο Ζάο Λιζιάν, τονίζοντας, πάντως, πως η Κίνα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα κανενός μέρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This