Πέθανε ο 57χρονος στον οποίο έγινε η πρώτη επιτυχής μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο

Δύο μήνες άντεξε...

Must Read

Μόνο δύο μήνες άντεξε η καρδιά χοίρου που μεταμοσχεύθηκε με επιτυχία στον 57χρονο Ντέιβιντ Μπένετ στις ΗΠΑ, καθιστώντας τον τον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία στον οποίο πραγματοποιήθηκε η πρωτοποριακή μεταμόσχευση καρδιάς από έναν γενετικά τροποποιημένο χοίρο.

Η μεταμόσχευση καρδιάς αποτελούσε και την τελευταία ελπίδα του Μπένετ για να παραμείνει στη ζωή, με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ να δίνει, μάλιστα, ειδική άδεια για τη συγκεκριμένη μεταμόσχευση, με το σκεπτικό ότι αν δεν γινόταν, ο 57χρονος θα πέθαινε. Η πειραματική επέμβαση, η οποία κράτησε επτά ώρες και πραγματοποιήθηκε από γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στη Βαλτιμόρη, στέφθηκε με επιτυχία, με την κατάστασή του ασθενούς να χαρακτηρίζεται «καλή» μέχρι και τρεις ημέρες μετά την εγχείρηση. Ωστόσο, δύο μήνες μετά, ο 57χρονος πέθανε.

Δεν ανακοινώθηκε η ακριβής αιτία θανάτου

Σύμφωνα με διεθνή Μέσα ενημέρωσης, οι θεράποντες ιατροί δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την ακριβή αιτία θανάτου, λέγοντας μόνο πως η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται κάποιες ημέρες νωρίτερα. Ο γιος του ευχαρίστησε το νοσοκομείο για την ύστατη αυτή προσπάθεια με την μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο, λέγοντας πως η οικογένειά του ήλπιζε να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ένα τέλος στο πρόβλημα της έλλειψης οργάνων από ανθρώπους.

Σημειώνεται πως τις ημέρες μετά την επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς, οι πληροφορίες έλεγαν πως το προσδόκιμο ζωής του 57χρονου δεν ήταν σαφές, ωστόσο οι γιατροί ανέφεραν πως η καρδιά του γενετικά τροποποιημένου χοίρου ήταν η τελευταία του ελπίδα για να σωθεί.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This