Νέο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας των G7 για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

Must Read

Λύσεις για τη μείωση της εξάρτησης της Δύσης από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο θα αναζητήσουν οι υπουργοί Ενέργειας της G7, της Ομάδας, δηλαδή, των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, κατά την αυριανή τους έκτακτη συνεδρίαση.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Κουάσι Κουάρτενγκ, ο ίδιος και οι ομόλογοί του της G7 θα συζητήσουν τι περισσότερο μπορούν να κάνουν για τον συγκεκριμένο σκοπό, από τη στιγμή που η Βρετανία δήλωσε ότι θα καταργήσει σταδιακά τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου έως το τέλος του 2022 και εξετάζει την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου, συντασσόμενη με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια κίνηση για να τιμωρηθεί η Μόσχα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

«Αύριο θα έχουμε μια πολύ σημαντική συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της G7, για να συζητήσουμε τις περαιτέρω ενέργειες», δήλωσε ο Κουάρτενγκ. Θυμίζουμε πως στη G7 συμμετέχουν ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This