Μακρόν και Σολτς ζήτησαν από τον Πούτιν άμεση κατάπαυση του πυρός

Πιέσεις για εκεχειρία από τον Γάλλο πρόεδρο και τον Γερμανό καγκελάριο

Must Read

Να σταματήσει άμεσα το σφυροκόπημα στην Ουκρανία και να ανακοινωθεί εκεχειρία ζήτησαν από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σύμφωνα με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι δύο δυτικοί ηγέτες δήλωσαν επίσης στον Ρώσο πρόεδρο σήμερα ότι οποιαδήποτε λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία θα πρέπει να προέλθει από «διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Οι κ. Μακρόν και Σολτς επέμειναν στο γεγονός ότι οποιαδήποτε λύση σε αυτήν την κρίση θα πρέπει να προέλθει από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», δήλωσε πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι κατά την συνομιλία τους οι δύο δυτικοί ηγέτες «αξίωσαν» επίσης «από την Ρωσία άμεση εκεχειρία» στην Ουκρανία.

Οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή τις ερχόμενες ημέρες, κατέληξε ο αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.

Άκαρπο τέλος στη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και Ουκρανίας στην Αττάλεια

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η  συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρο Κουλέμπα στην Αττάλεια της Τουρκίας , με ελάχιστη πρόοδο να φαίνεται να έχει σημειωθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος της συνάντησης, ο Κουλέμπα είπε ότι δεν σημειώθηκε πρόοδος ως προς την κατάπαυση του πυρός και ότι ο Λαβρόφ δεν δεσμεύτηκε για έναν ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαριούπολη, όπου είπε ότι η κατάσταση ήταν πιο δύσκολη.

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να αναζητήσει ισορροπημένες διπλωματικές λύσεις, αλλά δεν θα παραδοθεί». Πρόσθεσε πως η εντύπωσή του είναι ότι «η Ρωσία δεν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να καθιερώσει κατάπαυση του πυρός» και ότι δεν συζήτησαν για στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία. Είπε ακόμα ότι «η Ουκρανία είναι έτοιμη για διπλωματία αλλά ότι είναι επίσης έτοιμη να αμυνθεί».

Λαβρόφ: Ο Πούτιν δεν αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Ζελένσκι

«Δεν έχουμε επιτεθεί στην Ουκρανία και δεν σχεδιάζουμε να επιτεθούμε σε άλλες χώρες», σχολίασε από την πλευρά του ο Σεργκέι Λαβρόφ και υπενθύμισε στην Ουκρανία ότι η Ρωσία παρουσίασε τις προτάσεις της και ότι συζήτησαν ανθρωπιστικά ζητήματα.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία «είναι έτοιμη να συζητήσει τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία» και ότι η Ρωσία «θα βγει από την κρίση με ανανεωμένες απόψεις για τον κόσμο και χωρίς αυταπάτες για τη Δύση». «Η Δύση συμπεριφέρεται επικίνδυνα στο θέμα της Ουκρανίας», επεσήμανε ακόμα ο Λαβρόφ  και πρόσθεσε ότι η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση εκεί προχωρά βάσει σχεδίου, ωστόσο τόνισε ότι η Ρωσία είναι διατεθειμένη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο στη Λευκορωσία.

Κίνα: Ο ΥΠΕΞ Ουάνγκ Γι εκφράζει την ελπίδα ο πόλεμος στην Ουκρανία να σταματήσει το ταχύτερο δυνατό

Η Κίνα ελπίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα σταματήσει το ταχύτερο δυνατό, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, χαρακτηρίζοντας για πρώτη φορά την κατάσταση στην Ουκρανία «πόλεμο».

«Ελπίζουμε να δούμε τις συγκρούσεις και τον πόλεμο να σταματούν το ταχύτερο δυνατό» μετέδωσε το κινεζικό κρατικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο τις δηλώσεις που έκανε ο Γουάνγκ σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Ο Ουάνγκ κάλεσε όλες τις πλευρές να ηρεμήσουν και να κάνουν περισσότερες ενέργειες για να προληφθεί κλιμάκωση στην Ουκρανία, μετέδωσε επίσης το CCTV. Η Κίνα δεν έχει καταδικάσει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, την οποία επίσης δεν έχει χαρακτηρίσει «εισβολή».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This