Οι Τούρκοι εξοπλίζουν τον Ζελένσκι!

Τουρκικά drones και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός τουρκικής κατασκευής στο μέτωπο

Must Read

Οι εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας στην Ουκρανία αυξήθηκαν κατά 5,491 τοις εκατό τους πρώτους δύο μήνες του 2022, ανέφερε το Middle East Eye.

Η συνολική αξία των εξαγωγών έφτασε τα 59 εκατομμύρια δολάρια, από 970.000 δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο που εδρεύει στο Λονδίνο, επικαλούμενο στοιχεία που δημοσίευσε η Τουρκική Συνέλευση Εξαγωγέων.

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει μια στενή σχέση ασφάλειας με την Ουκρανία, παραδίδοντας μια πρώτη παρτίδα οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) Bayraktar TB2 εγχώριας κατασκευής στη χώρα το 2019 και προχωρώντας σε σχέδια για από κοινού παραγωγή της τεχνολογίας.

Η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε έκτοτε την Άγκυρα να επιδιώκει να υποβαθμίσει τη σημασία των πωλήσεων όπλων στο Κίεβο, από φόβο μήπως απομονώσει τη Μόσχα. Ωστόσο, τα δεδομένα ανοιχτού κώδικα φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι η Ουκρανία έλαβε νέα drones από την έναρξη της σύγκρουσης, σύμφωνα με το Middle East Eye.

Στις 4 Μαρτίου, αεροπλάνα κατευθύνθηκαν προς την Ουκρανία από την τουρκική πόλη Tekirdağ (Ραιδεστός), όπου εδρεύει ο παραγωγός του Bayraktar, η εταιρεία TB2 Baykar, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Οι φωτογραφίες από τη σύγκρουση δείχνουν επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό τουρκικής κατασκευής, όπως ασυρμάτους, θωράκιση σώματος και κράνη, πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν επέμεινε την περασμένη εβδομάδα ότι οι πωλήσεις όπλων ήταν εμπορική συναλλαγή με ιδιώτες κατασκευαστές και δεν συνιστούσαν στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This