Η Ρωσία χαρακτηρίζει τη Meta «εξτρεμιστική οργάνωση» και απαγορεύει Instagram και WhatsApp!

Πόλεμος α λα διαδικτυακά

Must Read

Η Ρωσία προχωρά στην απαγόρευση των δημοφιλών στη χώρα Instagram και WhatsApp, καθώς χαρακτηρίζει την πλατφόρμα Meta, στην οποία ανήκουν (μαζί με το  Facebook) ως «εξτρεμιστική οργάνωση».

Οι νέοι περιορισμοί έρχονται λίγο αφότου η Meta –η οποία κατέχει το Instagram, το WhatsApp και το Facebook– ανακοίνωσε ότι θα παραβεί την υπάρχουσα πολιτική και θα επιτρέπει στους χρήστες να καλούν σε βία κατά των Ρώσων.

Ο χαρακτηρισμός για τον τεχνολογικό γίγαντα προήλθε από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Νόμο Περί καταπολέμησης της εξτρεμιστικής δραστηριότητας, η Γενική Εισαγγελία της Ρωσικής Ομοσπονδίας έστειλε αίτηση στο δικαστήριο για να αναγνωρίσει τη Meta Platforms Inc. ως εξτρεμιστική οργάνωση και να απαγορεύσει τις δραστηριότητές της στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε η ρωσική Γενική Εισαγγελία.

Η ρωσική κυβέρνηση είχε ήδη λάβει μέτρα κατά του Facebookαπαγορεύοντάς το στη χώρα – αλλά το Instagram και το WhatsApp είναι πολύ πιο δημοφιλείς υπηρεσίες, ειδικά για τους νέους και έτσι μέχρι τώρα είχε αναβάλει τη δράση εναντίον τους.

«Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης εισβολής στην Ουκρανία, κάναμε μια προσωρινή εξαίρεση για όσους επλήγησαν από τον πόλεμο, για να εκφράσουν συναισθήματα προς τις ένοπλες δυνάμεις εισβολής όπως ‘θάνατος στους Ρώσους εισβολείς’», ανέφερε η Meta σε δήλωσή της.

Αυτή η αλλαγή κατευθύνεται κυρίως προς τις χώρες που εμπλέκονται στη σύγκρουση και τις γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά μόνο όσον αφορά την στρατιωτική επιχείρηση. Η εταιρεία είπε ότι θα συνεχίσει να αφαιρεί τη ρητορική μίσους που απευθύνεται στους Ρώσους γενικά και από εδάφη εκτός της άμεσης σύγκρουσης.

Ωστόσο, αυτά τα «προσωρινά μέτρα» επέτρεψαν επίσης εκφράσεις υπέρ του τάγματος νεοναζί Azov, το οποίο παραδέχτηκε ότι στρατολογούσε νεοναζί και επί του παρόντος εξοπλίζεται στον αγώνα κατά της Ρωσίας.

«Προς το παρόν, κάνουμε μια μικρή εξαίρεση για τον έπαινο του Συντάγματος του Αζόφ αυστηρά στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Ουκρανίας ή στο ρόλο του ως τμήματος της Εθνοφρουράς της Ουκρανίας. Ωστόσο, συνεχίζουμε να απαγορεύουμε κάθε ρητορική μίσους, συμβολισμούς μίσους, επαίνους για τη βία, γενικούς επαίνους, υποστήριξη ή εκπροσώπηση του Συντάγματος του Αζόφ και κάθε άλλο περιεχόμενο που παραβιάζει τα κοινοτικά μας πρότυπα», είπε η Meta για να δικαιολογηθεί, στην εφημερίδα Independent.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This