Νύχτα κόλασης στην Ουκρανία: Συνεχείς εκρήξεις – Χτυπήθηκε 12ώροφη πολυκατοικία

Πού ετοιμάζουν απόβαση οι Ρώσοι - Νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Must Read

Nέες πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν την ουκρανική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα μια 12οροφη πολυκατοικία και γίνεται λόγος για δύο τραυματίες. Απανωτές οι επιθέσεις στην «καρδιά» του πολέμου.

Η πολυκατοικία που έγινε στόχος βρίσκεται στο προάστιο Σεβτσενκίβσκι του Κιέβου. Οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών έλαβαν αναφορές για επίθεση στις 06:16 τα ξημερώματα, από την οποία κατέρρευσε ο τελευταίος όροφος ενώ προκλήθηκε και καταστροφή σε 9ώροφο κτίριο που βρίσκεται δίπλα. Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι 37 απομακρύνθηκαν. Σωστικά συνεργεία αναζητούν επιζώντες.

Μετά από 21 ημέρες απόλυτου συναγερμού και απανωτών σφυροκοπημάτων συνεχίζεται η αγωνία για το αν θα έρθει τελικά διπλωματική λύση στο θέμα της ρωσικής εισβολής. Οι διαπραγματεύσεις φαντάζουν Γολγοθάς και οι μαραθώνιος συνομιλίες αβέβαιες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σημειώθηκαν νωρίτερα εκρήξεις και στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής και στο Λβιβ

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν μεγάλες ουκρανικές πόλεις, όπως  Λβιβ και Οδησσό. Σε συναγερμό παραμένει το Κίεβο και τα προάστιά του, όπου αργά τη νύχτα σημειώθηκαν εκρήξεις και ήχησαν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, ενώ έως αύριο, Πέμπτη 7:00 π.μ. ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας. Σειρήνες έσπασαν τη νυχτερινή σιγή και στο Λβιβ.

Όπως ανέφερε το CNN, ακούστηκαν πάλι εκρήξεις στα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας και ήχησαν ξανά οι σειρήνες. Οι εκρήξεις ξεκίνησαν αργά τη νύχτα. Περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα, οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής αναστάτωσαν και το Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία. Σύμφωνα με το BBC, οι άμαχοι έτρεξαν γι’ άλλη μία φορά σε υπόγεια καταφύγια, λόγω φόβου ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων.

Μόλις πριν από δύο ημέρες, μία στρατιωτική βάση λίγο έξω από την πόλη, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, επλήγη από ρωσικούς πυραύλους Κρουζ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 35 Ουκρανούς στρατιώτες.

 

Όπως ανέφερε ο «Kyiv Independent», σειρήνες ακούστηκαν ακόμη και στις πόλεις Ιζιούμ, Ντίνπρο, Τσερκάσι, Ιβάνο – Φρανκίβσκ, Βινίτσια, Κιρόβοχραντ, Κρέμεντσουκ, Μπίλα Τσέρκβα, Νικόπολη, Μικολάιβ, Ιζμαΐλ, Πολτάβα, Κμελνίτσκι, Κριβέ Οζέρο και στην Οδησσό.

 

Οδησσός: Φόβοι για ρωσική απόβαση

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, τον Μαξίμ Μαρτσένκο βομβαρδίστηκαν δύο οικισμοί κοντά στη νότια ουκρανική πόλη με τον μέχρι στιγμής απολογισμό να κάνει λόγο για δύο τραυματίες. Όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές, τα ρωσικά πλήγματα εξαπολύθηκαν, τόσο από το έδαφος όσο και από τη θάλασσα, ενώ συνολικά φέρεται να έπεσαν περίπου 90 οβίδες.

Οι Ουκρανοί επιτελείς βρίσκονται σε καθεστώς συναγερμού, καθώς εκφράζεται έντονη ανησυχία για πιθανή ρωσική απόβαση τις επόμενες ώρες. Ανεξάρτητοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες του Naval News, παρατήρησαν την κίνηση 14 πολεμικών πλοίων του ρωσικού στόλου διά μέσου δορυφορικών φωτογραφιών, νότια της γραμμής των αποβατικών σκαφών της Μόσχας στην περιοχή.

Ζελένσκι: Με πιο «ρεαλιστικές θέσεις» Ρωσία και Ουκρανία στις διαπραγματεύσεις

«Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο μήνυμά του, καθώς, όπως είπε, οι θέσεις των δύο πλευρών ακούγονται πλέον πιο ρεαλιστικές. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος ωσότου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του Κιέβου. «Όλοι μας θέλουμε την ειρήνη και τη νίκη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους, αλλά «θα χρειαστεί προσπάθεια και υπομονή». Κάθε πόλεμος τελειώνει με μια συμφωνία, συνέχισε ο κ. Ζελένσκι διαβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις «θα συνεχιστούν».

Πούτιν: Το Κίεβο δεν δείχνει «σοβαρή δέσμευση για αμοιβαία αποδεκτή λύση»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο Ρώσος πρόεδρος φάνηκε να ρίχνει τις προσδοκίες για συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Ρώσος ηγέτης επανέλαβε τους όρους που θέτει η Μόσχα για μια συμφωνία ώστε να σταματήσει το σφυροκόπημα στην Ουκρανία, ενώ υπογράμμισε ότι το Κίεβο δεν δείχνει «σοβαρή δέσμευση στην εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης».

 

Διαβάστε ακόμα:

«Σίγουρα υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού» – Ουκρανική χαραμάδα αισιοδοξίας για τις συνομιλίες

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This