Ουκρανός ΥΠΕΞ: Καταγγέλλει νέα απαγωγή δημάρχου από τους Ρώσους και καλεί σε «αποπουτινοποίηση»

«Όσο νωρίτερα κόψει ο κόσμος όλους τους δεσμούς με τη Ρωσία, τόσο το καλύτερο»

Must Read

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να απήγαγαν τον δήμαρχο και τον αναπληρωτή του, της ουκρανικής πόλης-λιμανιού Σκαντόφσκ (στην Περιφέρεια της Χερσώνας), σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Όπως είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, οι απαχθέντες είναι ο δήμαρχος Ολεξάντρ Γιάκοβλεφ και ο αναπληρωτής του Γιούρι Παλούκ. Προ ημερών είχε καταγγελθεί και η απαγωγή του δημάρχου της Μελιτόπολης.

«Οι Ρώσοι εισβολείς συνεχίζουν να απαγάγουν δημοκρατικά εκλεγμένους τοπικούς ηγέτες στην Ουκρανία. Ο δήμαρχος του Skadovsk Oleksandr Yakovlyev και ο αναπληρωτής του Yurii Palyukh απήχθησαν σήμερα. Τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί πρέπει να απαιτήσουν από τη Ρωσία να απελευθερώσει αμέσως όλους τους απαχθέντες Ουκρανούς αξιωματούχους!» έγραψε ο Κουλέμπα στο twitter, ενώ σχετική ανάρτηση έκανε και το μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρομάν Χριστσούκ.

Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει ανθρώπους να συγκεντρώνονται στην πόλη για να διαμαρτυρηθούν για την καταγγελλόμενη απαγωγή των δύο αξιωματούχων, ανήρτησε ο Ουκρανός ακτιβιστής Artem Kostyuchenko.

«Αποπουτινοποίηση»

Ο Κουλέμπα σε άλλη ανάρτησή του χαρακτηρίζει τη Ρωσία «τοξικό εταίρο» που είναι υπεύθυνη για «εγκλήματα πολέμου» και καλεί τον κόσμο να κόψει όλους τους δεσμούς με τη Μόσχα. Κάνει μάλιστα λόγο και για «αποπουτινοποίηση» και εξηγεί το τι σημαίνει:

«Αποπουτινοποίηση σημαίνει απαλλαγή από τη ρωσική επιρροή σε όλους τους τομείς. Πολιτική, διεθνείς σχέσεις, οικονομία, ενέργεια, επιχειρήσεις, τέχνη, έρευνα κ.λπ. Η Ρωσία σήμερα είναι ένας τοξικός εταίρος υπεύθυνος για μαζικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Όσο νωρίτερα κόψει ο κόσμος όλους τους δεσμούς, τόσο το καλύτερο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This