Ρώσος πρέσβης στη Λευκωσία: «Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο»

Η Κύπρος δεν αποτελούσε απειλή για την Τουρκία, όπως η Ουκρανία για την Ρωσία λέει ο Οσάντσι

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Για την σύγκριση ανάμεσα στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 με αυτή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο.

Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», σχολίασε ως «μη φιλική ενέργεια» την κίνηση της Κύπρου να υποστηρίξει τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία, ενώ σε ερώτηση για το αν βλέπει ομοιότητες ανάμεσα στην εισβολή που έγινε στο νησί από τους Τούρκους με αυτή των Ρώσων στην Ουκρανία, ο ίδιος υποστήριξε ότι η Κύπρος δεν αποτέλεσε ποτέ απειλή για την Τουρκία.

Όπως δήλωσε ο  Ρώσος Πρέσβης στη Λευκωσία Στάνισλαβ Οσάντσι: «Η Ουκρανία όμως τα τελευταία χρόνια σκόπιμα και ενεργά προετοιμαζόταν υπό τη μορφή μιας βάσης για πολεμική αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Αρχίζοντας από το 2014 οι ΗΠΑ επένδυσαν για τη στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας με 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά δε τους τελευταίους μήνες του περασμένου χρόνου με επιταχυνόμενους ρυθμούς είμαστε όλοι μάρτυρες ενός συνεχούς εφοδιασμού αυτής της χώρας με εκατοντάδες τόνους θανατηφόρου εξοπλισμού. Σε στρατόπεδα στα δυτικά της Ουκρανίας ανοικτά και χωρίς να κρύβονται, εργάζονταν εκατοντάδες Αμερικανοί, Βρετανοί και Καναδοί στρατιωτικοί εκπαιδευτές. Σε αυτά τα στρατόπεδα έχουν εκπαιδευτεί πέραν των 22,5 χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτικών. Στο έδαφος της Ουκρανίας έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν αμερικανικά εργαστήρια επεξεργασίας και παρασκευής βιολογικών όπλων», απάντησε.

Μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε ότι όταν λήξει ο πόλεμος, η Ρωσία θα λάβει υπόψιν της την εξέλιξη των διμερών της σχέσεων με την Κύπρο: «Στη συνέχεια θα λαμβάνουμε υπόψη μας την εξέλιξη των διμερών μας σχέσεων, καθώς και εκείνων των μέτρων που θα λαμβάνει η Λευκωσία σε σχέση με τη χώρα μας. Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα προκαλούν τεράστια προβλήματα. Η Ρωσία θεωρεί ότι είναι άδικες και τονίζει πως τις εκλαμβάνει ως μια μη φιλική ενέργεια» δήλωσε ο κ. Οσάντσι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This