Μυστήριο με την πτήση του Λαβρόφ στο Πεκίνο – Διαψεύδει η Ρωσία το προγραμματισμένο ταξίδι

Ειρωνική απάντηση στους δημοσιογράφους από τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ στο Πεκίνο

Must Read

Πυκνό μυστήριο καλύπτει το προγραμματισμένο ταξίδι του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος ξεκίνησε για το Πεκίνο και στα μέσα της διαδρομής επέστρεψε τελικά στη Μόσχα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής Bild, το ταξίδι δεν ολοκληρώθηκε, με τον Λαβρόφ να επιστρέφει στην Ρωσία.

«Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ήθελε πραγματικά να μεταβεί στον μεγάλο του σύμμαχο στο Πεκίνο. Αλλά εν μέσω πτήσης, το αεροπλάνο άλλαξε πορεία πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας. Και, αντί να φθάσει στον προορισμό του, την Κίνα, επέστρεψε στο αεροδρόμιο Βνούκοβ. Από εκεί δηλαδή όπου είχε απογειωθεί το αεροσκάφος του» αναφέρει η γερμανική εφημερίδα και θέτει ερωτήματα: «Και ο κόσμος τώρα διερωτάται: Το Πεκίνο αρνήθηκε να δεχτεί τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών ή ο Βλαντιμίρ Πούτιν του έδωσε εντολή να επιστρέψει στη Μόσχα επειδή η κατάσταση είναι εκρηκτική;».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, λίγο νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ανακοινώσει σε  ότι θα συνεχίσει «μέχρι τέλους» στην Ουκρανία, καταγγέλλοντας ότι η Δύση ότι θέλει να «γονατίσει» τη Ρωσία. Μάλιστα γίνεται αναφορά και στην δέσμευση που έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ότι θα παραδώσει όπλα και εξοπλισμό στην στην Ουκρανία, αξίας σχεδόν ενός ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Πούτιν ως «εγκληματία πολέμου».

Η γερμανική εφημερίδα στο δημοσίευμά της θέτει ερωτήματα για το κατά πόσο η ξαφνική επιστροφή του Λαβρόφ στη Μόσχα προμηνύει μια νέα κλιμάκωση από μέρους της Ρωσίας, ή αν υπήρξε κάποια εξέλιξη από την πλευρά του Πεκίνου να μην εμπλακεί μετά τις φήμες που διέρρευσαν οι ΗΠΑ ότι ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε στρατιωτική και οικονομική ενίσχυση από την Κίνα.

«Και η υφήλιος απορεί τι σημαίνει η διακοπή του ταξιδιού τού Λαβρόφ στην Κίνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάσταση στο Κρεμλίνο», καταλήγει στο δημοσίευμά της η Build.

Ειρωνική απάντηση από το κινεζικό ΥΠΕΞ και διάψευση από τη Μόσχα

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Zhao Lijian σχολίασε με ειρωνικό ύφος το δημοσίευμα της γερμανικής Build: «Να ρωτήσετε τη γερμανική εφημερίδα σχετικά» απάντησε.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας διέψευσε ότι υπήρχε προγραμματισμένο ταξίδι. Όπως ανέφερε, ο Σεργκέι Λαβρόφ «δούλεψε μέχρι αργά στη Σμολένκα» και νωρίς το πρωί ξεκίνησε τις προετοιμασίες για διαπραγματεύσεις με τους συναδέλφους του στη Μέση Ανατολή στη Μόσχα.

(Φωτογραφία: Αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This