Κονασένκοφ: Προβοκάτσια σε διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και της Δύσης ετοιμάζει το τάγμα Αζόφ

«Το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει να παρουσιάσει τις επιθέσεις ως ‘στοχευμένη επίθεση από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις’»

Must Read

Ένας στρατιωτικός του κύριου τμήματος της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) που παραδόθηκε στους Ρώσους, ανέφερε προγραμματισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λβιβ από το ναζιστικό τάγμα Αζόφ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Ένας αξιωματικός της SBU ανέφερε τρομοκρατικές ενέργειες που σχεδίαζαν μαχητές του εθνικιστικού τάγματος Αζόφ στο Λβιβ εναντίον υπαλλήλων και εγκαταστάσεων των διπλωματικών αποστολών των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών», είπε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η ηγεσία του καθεστώτος του Κιέβου γνωρίζει τα σχέδια των εθνικιστών, αλλά δεν προβαίνει σε καμία ενέργεια για να αποτρέψει την εφαρμογή τους».

Ο Κονασένκοφ διευκρίνισε ότι αυτές οι πληροφορίες ελήφθησαν από έναν αξιωματικό  του κύριου τμήματος της SBU στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, ο οποίος παραδόθηκε οικειοθελώς σε Ρώσους στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

«Αυτός ο αξιωματικός συμμετείχε άμεσα στην οργάνωση της εκπαίδευσης δολιοφθορών και τρομοκρατικών ομάδων για να εργαστούν σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους εθνικιστές. Ο αξιωματικός της SBU έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα άτομα που εμπλέκονται σε δραστηριότητες δολιοφθοράς στην επικράτεια του Ντονμπάς», είπε ο Κονασένκοφ.

Επέστησε ακόμα την προσοχή σε «όλα τα άτομα που στρατολογήθηκαν από την SBU, ότι η οικειοθελής παραίτηση από εγκληματική δραστηριότητα και η έγκαιρη αναφορά της στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου (σ.σ. τους Ρώσους), τους απαλλάσσει από την ποινική ευθύνη».

Ο Κονασένκοφ τόνισε ότι οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν προκλήσεις για να αυξήσουν την πίεση στις χώρες του ΝΑΤΟ να εισαγάγουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

«Το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου σχεδιάζει να παρουσιάσει τις επιθέσεις σε διπλωματικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και της Δύσης ως ‘στοχευμένη επίθεση από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις’», κατέληξε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This