Ουκρανία: Βομβάρδισαν σχολείο – καταφύγιο στη Μαριούπολη – Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς

Συνεχίζεται η αιματοχυσία

Must Read

Ρωσικά στρατεύματα φαίνεται να βομβάρδισαν μία σχολή τέχνης στην Μαριούπολη, όπου περίπου 400 άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι το κτήριο καταστράφηκε και οτι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια, ωστόσο οι πληροφορίες για θύματα είναι συγχεχυμένες.

Σημειώνεται πως ο νέος βομβαρδισμός αμάχων έρχεται μετά την καταστροφή ενός θεάτρου στη Μαριούπολη την περασμένη εβδομάδα που άφησε εκατοντάδες ανθρώπους παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια σε ένα υπόγειο καταφύγιο.

«Εδώ παιδιά» έγραφε το θέατρο στη Μαριούπολη

Μια δορυφορική εικόνα που τράβηξε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, έδειχνε τη λέξη «παιδιά» να αναγράφεται με μεγάλα λευκά γράμματα, στο μπροστινό και το πίσω μέρος του θεάτρου της Μαριούπολης, το οποίο καταγγέλλεται πως δέχτηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις.

Οι Ουκρανοί καταγγέλλουν πως στοχοποιήθηκε σκόπιμα από ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος, ωστόσο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαψεύδει ότι επιτέθηκε στο θέατρο.

Οι κάτοικοι αναγκάζονται να πάνε στη Ρωσία

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έκανε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης το Σάββατο, οι κάτοικοι της πόλης οδηγούνται στη Ρωσία παρά τη θέλησή τους από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Την περασμένη εβδομάδα, αρκετές χιλιάδες κάτοικοι της Μαριούπολης μεταφέρθηκαν στο ρωσικό έδαφος», ανέφερε συγκεκριμένα ανακοίνωση. «Οι κατακτητές πήραν παράνομα ανθρώπους από την περιοχή Livoberezhny και από το καταφύγιο στο κτίριο του αθλητικού συλλόγου, όπου περισσότερα από χίλια άτομα (κυρίως γυναίκες και παιδιά) κρύβονταν από τους συνεχείς βομβαρδισμούς».

Οι συλληφθέντες κάτοικοι της Μαριούπολης μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδα όπου οι ρωσικές δυνάμεις έλεγξαν τα τηλέφωνα και τα έγγραφά τους και στη συνέχεια ανακατεύθυναν ορισμένους από αυτούς σε απομακρυσμένες πόλεις της Ρωσίας, ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι «η μοίρα των άλλων είναι άγνωστη».

Ζελένσκι: Καταγγέλει εγκλήματα πολέμου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στη Μαριούπολη είναι «πράξη τρόμου που θα μνημονεύεται για αιώνες».

Ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε ότι η Μαριούπολη θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα εγκλημάτων πολέμου. «Το να το κάνεις αυτό σε μια ειρηνική πόλη, αυτό που έκαναν οι κατακτητές, είναι ένας τρόμος που θα θυμόμαστε στους επόμενους αιώνες».

Διαβάστε ακόμη: Περισσότεροι από 260 άμαχοι νεκροί στο Χάρκοβο από την έναρξη του πολέμου – Ανάμεσά τους και παιδιά

Διαβάστε ακόμη: Λόχοι μισθοφόρων με «bonus» θανάτου στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This