Κίεβο: «Μεγάλος ο κίνδυνος για επίθεση στην περιοχή Βολίν μέσω Λευκορωσίας» – Ανακοίνωση για ανθρωπιστικούς διαδρόμους

Η Ρωσία ανακοινώνει ότι χρησιμοποίησε εκ νέου υπερηχητικούς πυραύλους

Must Read

Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης στις ουκρανικές πόλεις, αφού οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται ανηλεώς, με τους αμάχους να παλεύουν κάθε λεπτό για να επιβιώσουν. Ο πόλεμος ανάμεσα στην Ρωσία και στην Ουκρανία μαίνεται για 25η μέρα, με μία σχολή τέχνης στην Μαριούπολη, όπου περίπου 400 άνθρωποι είχαν βρει καταφύγιο, να βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο των στρατευμάτων του Πούτιν.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι το κτήριο καταστράφηκε και οτι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια, ωστόσο οι πληροφορίες για θύματα είναι συγχεχυμένες.

Το Κίεβο ανακοινώνει ότι σήμερα θα ανοίξουν επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι

Νωρίτερα, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε ότι σήμερα θα ανοίξουν επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να επιτραπεί η απομάκρυνση αμάχων από περιοχές στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων.

Η Ουκρανία έχει απομακρύνει συνολικά 190.000 ανθρώπους από τα μέτωπα των μαχών αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή την 24η Φεβρουαρίου, δήλωσε χθες η Βερεστσούκ. Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγορούν η μια την άλλη για τις δυσκολίες στη διαδικασία αυτή.

Η Ρωσία ανακοινώνει ότι χρησιμοποίησε εκ νέου υπερηχητικούς πυραύλους

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, χρησιμοποίησε υπερηχητικούς πυραύλους για να πλήξει στόχους στην Ουκρανία, αυτή τη φορά για να καταστρέψει απόθεμα καυσίμων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Μεγάλο απόθεμα καυσίμου καταστράφηκε από πυραύλους Κρουζ τύπου ‘Kalibr’, που εκτοξεύθηκαν από την Κασπία Θάλασσα, καθώς και από βαλλιστικούς υπερηχητικούς πυραύλους εκτοξευόμενους από το αεροναυτικό σύστημα ‘Kinzhal’ από τον εναέριο χώρο της Κριμαίας», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, χωρίς να διευκρινίσει πότε ακριβώς χρησιμοποιήθηκαν οι πύραυλοι αυτοί.

Το υπουργείο ανέφερε ότι το πλήγμα έγινε στην περιφέρεια Μικολάγεφ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, καταστράφηκε η βασική πηγή ανεφοδιασμού με καύσιμα των ουκρανικών τεθωρακισμένων που είναι ανεπτυγμένα στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η χθεσινή ανακοίνωση της Μόσχας

Χθες, Σάββατο η Μόσχα ανακοίνωσε πως εκτόξευσε την προηγουμένη πυραύλους «Kinzhal» εναντίον στόχου στην Ουκρανία. Εάν πράγματι έγινε τέτοιο πλήγμα, πρόκειται για την πρώτη γνωστή χρήση του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος σε πραγματικές συνθήκες, σε πόλεμο, αφότου δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 2018.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε επίσης ότι πύραυλοι «υψηλής ακρίβειας» έπληξαν κέντρο εκπαίδευσης των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στη Ζιτόμιρ, 150 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου. «Πάνω από 100 μέλη των (ουκρανικών) ειδικών δυνάμεων και ξένοι μισθοφόροι σκοτώθηκαν» στο πλήγμα αυτό, διαβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Είναι αδύνατη η επαλήθευση των πληροφοριών αυτών με ανεξάρτητο τρόπο, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Κίεβο εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επίθεσης στη δυτική περιοχή Βολίν μέσω Λευκορωσίας

Νωρίτερα, το γραφείο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε,επικαλούμενο τις ένοπλες δυνάμεις πως η Ουκρανία εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για επίθεση στην περιοχή Βολίν, στο δυτικό τμήμα της χώρας, μέσω Λευκορωσίας.

Η ρωσική εισβολή έχει επικεντρωθεί κυρίως στις βόρειες, νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας, ενώ την περασμένη εβδομάδα πύραυλοι έπληξαν επίσης τη στρατιωτική βάση Γιαβορίβ, κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν η Ουκρανία εκτιμά ότι υπάρχει απειλή επίθεσης στο Βολίν από τις ρωσικές δυνάμεις ή το λευκορωσικό στρατό, που έως τώρα δεν έχει επισήμως αναπτύξει στρατεύματα για τη στήριξη της Ρωσίας.

Ζελένσκι: Καταγγέλει εγκλήματα πολέμου

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη ρωσική επίθεση στη Μαριούπολη είναι «πράξη τρόμου που θα μνημονεύεται για αιώνες».

Ο Ουκρανός Πρόεδρος είπε ότι η Μαριούπολη θα μείνει στην ιστορία ως παράδειγμα εγκλημάτων πολέμου. «Το να το κάνεις αυτό σε μια ειρηνική πόλη, αυτό που έκαναν οι κατακτητές, είναι ένας τρόμος που θα θυμόμαστε στους επόμενους αιώνες».

Διαβάστε ακόμη: Περισσότεροι από 260 άμαχοι νεκροί στο Χάρκοβο από την έναρξη του πολέμου – Ανάμεσά τους και παιδιά

Διαβάστε ακόμη: Λόχοι μισθοφόρων με «bonus» θανάτου στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This