Τελεσίγραφο της Ρωσίας για παράδοση της Μαριούπολης: «Έχετε 8 ώρες…»!

«Όσοι καταθέτουν τα όπλα τους, έχουν εγγυημένη ασφαλή διέλευση από τη Μαριούπολη», δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης της Ρωσίας

Must Read

Μέχρι τις 5 το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου δίνει διορία η Ρωσία στην Ουκρανία να παραδώσει τη Μαριούπολη στα ρωσικά στρατεύματα, σύμφωνα με τελεσίγραφο που απέστειλε σήμερα το βράδυ το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έδωσε προθεσμία λίγων ωρών στις «εθνικιστές μέσα στην πόλη» να καταθέσουν τα όπλα τους, με τη Μόσχα να δηλώνει για πολλοστή φορά ότι στη Μαριούπολη εκτυλίσσεται μια «τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέσω της εν λόγω ανακοίνωσης, ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Μιζίντσεφ, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης της Ρωσίας, ζήτησε από τους Ουκρανούς υπερασπιστές της μαρτυρικής πόλης-λιμάνι να καταθέσουν τα όπλα τους, δηλώνοντας ότι «μια τρομερή ανθρωπιστική καταστροφή είναι σε εξέλιξη». «Όλοι όσοι καταθέτουν τα όπλα τους, έχουν εγγυημένη ασφαλή διέλευση από τη Μαριούπολη», συμπλήρωσε ο Μιζίντσεφ.

Ο αντιστράτηγος Μιζίντσεφ δήλωσε, επίσης, ότι οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι θα ανοίξουν έξω από τη Μαριούπολη στις 10:00 ώρα Μόσχας (09:00 ώρα Ελλάδας) της 21ης Μαρτίου, υποστηρίζοντας, απευθυνόμενος στους Ουκρανούς, πως «οι διασωθέντες κάτοικοι της Μαριούπολης, περίπου 60.000 άνθρωποι, έχοντας βρεθεί σε πλήρη ασφάλεια στη Ρωσία, μιλούν τώρα ανοιχτά για τις μαζικές θηριωδίες και τα εγκλήματα που έχετε διαπράξει. Όλα αυτά τα καταγράφουμε πολύ προσεκτικά αυτή τη στιγμή».

Νέοι βομβαρδισμοί αμάχων

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, πάντως, στο στόχαστρο των ρωσικών στρατευμάτων βρέθηκε σήμερα και μία σχολή τέχνης στη Μαριούπολη, με τα πυρά τους να καταστρέφουν το κτίριο όπου, σύμφωνα με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, είχαν βρει καταφύγιο περίπου 400 άνθρωποι.

Κι ενώ ουκρανικά media μεταδίδουν πως κάτω από τα συντρίμμια έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες άνθρωποι, όπως δηλαδή συνέβη και στην περίπτωση του βομβαρδισμού του θεάτρου της πόλης, ωστόσο οι πληροφορίες για θύματα είναι συγκεχυμένες.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος της Μαριούπολης κατήγγειλε πως οι Ρώσοι απαγάγουν αμάχους και τους μεταφέρουν σε φιλορωσικές περιοχές, ενώ υπάρχουν αναφορές πως τα ορφανά παιδιά που ήταν εγκλωβισμένα σε σανατόριο όπου νοσηλεύονταν, μεταφέρθηκαν από τους Ρώσους στο Ντόνετσκ, απ’ όπου και προέρχονται.

Εάν, τελικά, επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες κινήσεις, φανερώνουν, αν μη τι άλλο, πως οι Ρώσοι έσπευσαν να «αδειάσουν» από όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες τη μαρτυρική πόλη, προκειμένου να προετοιμάσουν το (τελικό) συντριπτικό χτύπημα, με το εν λόγω τελεσίγραφο να λειτουργεί ως προειδοποίηση του τι πρόκειται να συμβεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This