Ρωσία: «Εξτρεμιστική οργάνωση» η Meta, απαγορεύονται και επίσημα Facebook και Instagram

Must Read

«Παρέα» με τους… Ταλιμπάν και τον ISIS θα κάνει στη Ρωσία η Meta Platforms Inc., η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook και του Instagram, καθώς θεωρείται και επίσημα, πλέον, «εξτρεμιστική οργάνωση»! 

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, με βάση σημερινή απόφαση ρωσικού δικαστηρίου, η χώρα απαγορεύει δια νόμου το Facebook και το Instagram. Νωρίτερα σήμερα, όπως μεταδίδει το Reuters, το ρωσικό δικαστήριο απέρριψε προσφυγή της Meta Platforms Inc., η οποία ζήτησε περισσότερο χρόνο για να διατυπώσει τη νομική της θέση, ζητώντας από τις δικαστικές αρχές να αναβάλουν την προσφυγή της εισαγγελίας που ζητούσε την απαγόρευση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Ρωσία.

Tάσσεται κατά της «ρωσοφοβίας»

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, η δικηγόρος της εταιρείας, Βικτόρια Σάγκινα, δήλωσε στο δικαστήριο ότι η Meta δεν ασκούσε εξτρεμιστικές δραστηριότητες και τάσσεται κατά της «ρωσοφοβίας». Η Ρωσία, πάντως, έχει ήδη απαγορεύσει το Facebook, ως αντίποινα για τους περιορισμούς που έχει επιβάλει σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ενώ το Instagram μπλοκαρίστηκε, μετά την ανακοίνωση της Meta ότι θα επιτρέψει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Ουκρανία να αναρτούν μηνύματα που προτρέπουν σε βία κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και των στρατευμάτων που έστειλε η Μόσχα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ρωσία ο ορισμός «εξτρεμιστική οργάνωση» έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για οργανώσεις όπως οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος του ISIS, αλλά έχει υιοθετηθεί, επίσης, για το «Ίδρυμα Κατά της Διαφθοράς» του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, αλλά και για τους… «Μάρτυρες του Ιεχωβά»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This