Συντριβή Boeing: «Ήταν όλοι αναίσθητοι όταν έπεφταν – Ο πιλότος συνήλθε, προσπάθησε να τους σώσει»

Εικασίες για τα αίτια της τραγωδίας

Must Read

Σε πένθος έχει βυθιστεί η Κίνα μετά την χθεσινή αεροπορική τραγωδία με το Boeing 737 οικογένειες των θυμάτων θρηνούν, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Μιλώντας στη The Sun Online, η ειδικός σε θέματα αεροπορίας Sally Gethin είπε ότι τα δεδομένα πτήσης υποδηλώνουν ότι υπήρξε ένα «βραχύ διάστημα 10 έως 20 δευτερολέπτων όπου ένας ή περισσότεροι από τους πιλότους ανέκτησαν τις αισθήσεις τους και προσπάθησαν να σώσουν το αεροπλάνο» πριν αυτό συντριβεί στο έδαφος, ενώ η ίδια συμπλήρωσε «θα ήταν αναίσθητοι» σε αυτήν την τελική βουτιά.

Το φαινόμενο του ξαφνιασμού

«Οι πιλότοι εκπαιδεύονται πάρα πολύ, μεγάλο μέρος (της εκπαίδευσης) σε προσομοιωτές. Αλλά στον πραγματικό κόσμο, μπορεί να καταβληθούν ή να αποπροσανατολιστούν από ξαφνικά γεγονότα. Αυτό είναι γνωστό ως το φαινόμενο ξαφνιασμού και είναι πολύ δύσκολο να εκπαιδευτείς γι’ αυτό. Ακόμα και οι έμπειροι πιλότοι μπορούν να ξαφνιαστούν και τότε μπορεί να πάρουν κακές αποφάσεις. Τώρα γίνονται προσπάθειες να αναγνωριστεί αυτό και να προσφερθεί πρόσθετη εκπαίδευση», ανέφερε η Gethin.

Σύμφωνα με την ίδια είναι «πολύ νωρίς για να κάνουμε εικασίες σχετικά με το τι μπορεί να προκάλεσε τη συντριβή, αλλά ορισμένες πιθανότητες θα μπορούσαν να ήταν μια δυσλειτουργία στην ουρά, ο καιρός ή χιλιάδες άλλα προβλήματα που μπορεί να έχουν επηρεάσει το αεροσκάφος, όπως μια μικρή φωτιά επί του σκάφους ή πρόβλημα καλωδίωσης» είπε η ίδια.

Πρόσθεσε ότι είναι «ασυνήθιστο» ότι ο συγκυβερνήτης είχε 30.000 ώρες εμπειρία πτήσης ενώ ο πιλότος μόνο 7.000 ώρες. Στο αεροπλάνο βρισκόταν και ένας τρίτος εκπαιδευόμενος πιλότος, ο οποίος είχε μόνο μερικές εκατοντάδες ώρες πτητικής εμπειρίας.

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τη βουτιά

Τα δεδομένα υποδεικνύουν μια κατακόρυφη κάθοδο 31.000 ποδιών ανά λεπτό ή περίπου 350 mph. Άλλα δεδομένα φαίνεται επίσης να δείχνουν ότι το αεροσκάφος ανάκτησε ύψος περίπου στα 7.5000 πόδια πριν ξεκινήσει την τελική του κάθοδο.

https://youtu.be/FqyJLE4erQY?t=21

 

Δεν είναι ακόμη σαφές τι οδήγησε στην ξαφνική βουτιά και τη συντριβή, αλλά οι ειδικοί αεροπορίας είπαν στη MailOnline ότι μπορεί να ήταν «ένα συμβάν απώλειας ελέγχου, πιθανώς μετά από ακινητοποίηση του αεροσκάφους σε μεγάλο ύψος ή μια αισθητηριακή βλάβη στο πιλοτήριο».

Όλα τα θύματα ήταν Κινέζοι

Η China Eastern εξέφρασε τα συλλυπητήρια μετά την επιβεβαίωση των θανάτων των 123 επιβατών και των 9 μελών του πληρώματος που επέβαιναν στο αεροσκάφος, προσθέτοντας ότι όλα τα θύματα ήταν Κινέζοι.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν όλα τα 737-800 στον στόλο της αεροπορικής εταιρείας διατάχθηκαν να ακινητοποιηθούν μετά τη συντριβή. Το μοντέλο είναι ο προκάτοχος του αμφιλεγόμενου μοντέλου 737 Max, αλλά θεωρείται ασφαλές παρά μια σειρά ατυχημάτων στη μακρά ιστορία του.

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: Βίντεο φέρεται να δείχνει τη στιγμή που πέφτει το Boeing 737

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This