Δεν… τραβάνε οι διαπραγματεύσεις λέει το Κρεμλίνο

Ποντόλιακ: Μάχη κόντρα σε όλα όσα συμβολίζουν τον «ρωσικό κόσμο»

Must Read

Το Κρεμλίνο εκτίμησε σήμερα ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με το Κίεβο «δεν είναι αρκετά ουσιαστικές», αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε έτοιμος για «συμβιβασμούς», τους οποίους όμως θα θέσει σε δημοψήφισμα.

«Υπήρξε μια κάποια διαδικασία (διαπραγματεύσεων), όμως θα θέλαμε να ήταν πιο ενεργητική, πιο ουσιαστική», επεσήμανε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε να σχολιάσει τι ακριβώς συζητούν η ρωσική και η ουκρανική αντιπροσωπεία, διότι «αν δημοσιοποιηθούν αυτή την περίοδο τα θέματα, δεν μπορεί παρά να παρεμποδιστεί η διαδικασία διαπραγματεύσεων, η οποία ήδη διεξάγεται με αργούς ρυθμούς και με λιγότερο ουσιαστικό τρόπο από αυτόν που θα επιθυμούσαμε».

Ο Πεσκόφ απέρριψε τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ ότι η Μόσχα ενδέχεται να προετοιμάζει κυβερνοεπιθέσεις σε απάντηση για τις κυρώσεις που της επέβαλε η Δύση και τόνισε: «Η Ρωσική Ομοσπονδία, αντίθετα με πολλές δυτικές χώρες περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, δεν επιδίδεται σε κρατική εγκληματική δράση».

Ποντόλιακ: Μάχη κόντρα σε όλα όσα συμβολίζουν τον «ρωσικό κόσμο»

Ο προεδρικός σύμβουλος της Ουκρανίας, Μικχάιλο Ποντόλιακ, λέει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν γίνεται για την περιοχή, αλλά για «όλα όσα συμβολίζουν τον ρωσικό κόσμο».

Ο Ποντόλιακ περιέγραψε τις δυνάμεις της Ουκρανίας ως «έτοιμες για μάχη» και «υλικοτεχνικά ώριμες. Μπορούν να χτίσουν την υποδομή του πολέμου σε μια ή δύο μέρες και να μεταφέρουν την οικονομία», είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στα social media.

«Ο πόλεμος σίγουρα δεν είναι για εδαφικά, εμπορικά ή πετρελαϊκά εμπάργκο. Η Ουκρανία αγωνίζεται για 27η μέρα για την ελευθερία της, ενάντια στην εισβολή της βαρβαρότητας, της απανθρωπιάς & της σφαγής αμάχων. Κόντρα σε όλα όσα συμβολίζουν τον «ρωσικό κόσμο». Σθένος στους ήρωες και τις πόλεις μας», έγραψε στο twitter.

Ο Ποντόλιακ είναι μέλος της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας στις συνομιλίες με τη Ρωσία, οι οποίες φαίνεται να έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο αυτή την εβδομάδα. Η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί, αλλά δεν θα παραδοθεί ούτε θα δεχτεί τα ρωσικά τελεσίγραφα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This