Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο αναφέρει ότι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αρχίσει να αποσύρονται από τις πολιορκημένες πόλεις

Οι αυτονομιστές καταγγέλλουν ότι ο ουκρανικός στρατός βομβάρδισε μικρή πόλη

Must Read

Ο πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και στην Ρωσία μπήκε στο δεύτερο μήνα και ο ουκρανικός στρατός έχει περάσει πλέον στην αντεπίθεση, παρά το γεγονός ότι βομβαρδίζεται ανηλέως.

Τελευταίο πλήγα της Ρωσίας είναι το πλοίο Orsk, το οποίο χτυπήθηκε, την Πέμπτη, από ουκρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους, στο λιμάνι του Μπερντιάσκ. Πρόκειται για πλοίο που χρησιμοποιούσαν οι Ρώσοι για τη μεταφορά όπλων και προμηθειών στις δυνάμεις τους που σφυροκοπούν τη Μαριούπολη.

Σήμερα, ορισμένες ρωσικές στρατιωτικές μονάδες έχουν αρχίσει να αποσύρονται από τις περιοχές στις οποίες είχαν αναπτυχθεί αφού υπέστησαν βαριές απώλειες, ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο σε ενημέρωσή του για την κατάσταση στα πεδία των μαχών, συμπληρώνοντας πως έχουν χαθεί οι μισοί άνδρες των μονάδων αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημειώνει πως η κατάσταση στα μέτωπα είναι «πρακτικά παγωμένη».

Στους 15.800 οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί στην μάχη

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες φτάνουν τους 15.800.

Τα αεροσκάφη που έχουν καταστραφεί φτάνουν τα 108, τα ελικόπτερα τα 124, τα τεθωρακισμένα τα 530, 72 ντεπόζιτα, 50 επιχειρησιακά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 16 ρωσικά θερμικά, 1.597 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, 280 πυροβολικά συστήματα, 82 πυραυλικά σσυτήματα Μ270, 1.033 οχήματα, τέσσερα πλοία, 47 αντιαεροπορικά πολεμικά συστήματα.

Η Ρωσία ετοιμάζεται για νέα επίθεση στην Ιζιούμ

Την ίδια ώρα, ρωσικές μονάδες συνεχίζουν τον αποκλεισμό στις πόλεις Χάρκοβο και Σούμι, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, ενώ ετοιμάζονται για νέα επίθεση στην Ιζιούμ.

Ο στρατός του Πούτιν συνεχίζει να ελέγχει εν μέρει χερσαία οδό από την περιοχή Ροστόφ ως την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, πρόσθεσε.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ τη νύχτα. Τα ρωσικά στρατεύματα προχώρησαν σε δύο πυραυλικές επιθέσεις εναντίον ουκρανικής μονάδας στα προάστια του Ντνίπρο, ανέφερε τοπικός αξιωματούχος μέσω Facebook.

Οι αυτονομιστές καταγγέλλουν ότι ο κυβερνητικός στρατός βομβάρδισε μικρή πόλη

Νωρίτερα, ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησαν τον ουκρανικό στρατό ότι βομβάρδισε με το πυροβολικό τη μικρή πόλη Ζολότε, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ.

Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ήταν να καταστραφεί ολοσχερώς μία πολυκατοικία και άλλο ένα κτίριο, σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Telegram αντιπροσώπου της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, που δεν έκανε λόγο για θύματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολυκατοικία χτυπήθηκε από τέσσερις οβίδες 122 χιλιοστών.

3.343 άμαχοι εγκατέλειψαν χθες τις πολιορκημένες πόλεις

Σε ό,τι αφορά τους αμάχους, κορυφαία αξιωματούχος της ουκρανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι χθες συνολικά 3.343 πολίτες εγκατέλειψαν τις πολιορκημένες πόλεις της Ουκρανίας μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ ανέφερε σε ανάρτησή της στο διαδίκτυο ότι 2.717 πολίτες έφυγαν από την πολιορκημένη Μαριούπολη. Κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία ότι έχει μπλοκάρει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλη εδώ και τρεις ημέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This