Kίνα: Μυστήριο με το Boeing 737 – Σενάρια πως το έριξε σκόπιμα ο πιλότος

Συνεχίζονται οι έρευνες και τα σενάρια για το μοιραίο δυστύχημα

Must Read

Ερωτήματα έχει προκαλέσει στην Κίνα η συντριβή του μοιραίου Boeing 737-800 που παρέσυρε στον θάνατο 132 επιβαίνοντες. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι φαίνεται να αποκολλήθηκε πολύ πριν από την πρόσκρουση.

Ένα κομμάτι περίπου 1,3 μέτρων μήκους και 10 εκατοστών πλάτους που πιστεύεται ότι προέρχεται από το αεροπλάνο βρέθηκε σε γεωργική γη, δήλωσε ο Τζενγκ Σι, επικεφαλής της πυροσβεστικής ομάδας διάσωσης του Γκουανγκσί σε μια ενημέρωση.

«Έσπασε» το αεροσκάφος εν πτήσει;

Παραμένει άγνωστο εάν το κομμάτι χάθηκε ως αποτέλεσμα πιέσεων κατά τη διάρκεια της βύθισης υψηλής ταχύτητας ή έσπασε πριν από την ξαφνική κάθοδο.

«Τα ερωτήματα είναι: ποιο ακριβώς κομμάτι ήταν και πότε αποκολλήθηκε;» είπε ο Τζεφ Γκουζέτι, πρώην επικεφαλής έρευνας ατυχημάτων στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Τα αεροσκάφη 737-800 έχουν σχεδιαστεί για να μην καταδύονται τόσο γρήγορα, επομένως θα απαιτούνταν κάποιου είδους βλάβη αεροσκάφους ή επέμβαση για να μείνει η «μύτη» του στραμμένη προς τα κάτω για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η εξαιρετικά ασυνήθιστη βουτιά έχει μπερδέψει τους ερευνητές και τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας.

Το αεροσκάφος συνέχισε να μεταδίδει τη θέση του έως ότου έφτασε τα 3.225 πόδια, σύμφωνα με δεδομένα που συνέλεξε η υπηρεσία παρακολούθησης Flightradar24, υποδηλώνοντας ότι η κύρια δομή παρέμεινε ανέπαφη. Μια ανασκόπηση του Bloomberg News των δεδομένων του Flightradar24 έδειξε ότι το τζετ πετούσε πολύ πάνω από τις κανονικές ταχύτητες κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, πιθανότατα πλησίαζοντας την ταχύτητα του ήχου.

Η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών στις ΗΠΑ (NTSB) είπε ότι ο καπετάνιος πιθανότατα το έκανε σκόπιμα σε μια δολοφονία-αυτοκτονία.

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του Boeing 737 – Γιατί δεν απαντούσαν οι πιλότοι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This