Μήνυση στη La Stampa από τη ρωσική πρεσβεία, μετά από άρθρο για δολοφονία του Πούτιν

Ο Ρώσος πρέσβης μήνυσε την ιταλική εφημερίδα για υποκίνηση διάπραξης εγκλήματος

Must Read

Μήνυση κατά της εφημερίδας La Stampa κατέθεσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία, Σεργκέι Ραζόφ. Αιτία άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου από τον δημοσιογράφο και πολεμικό ρεπόρτερ Ντομένικο Κουρίκο που αναφερόταν στη φυσική εξόντωση του Πούτιν!

Έγραφε χαρακτηριστικά: «Η στρατιωτική επέμβαση αποκλείεται, η διπλωματική λύση είναι ατελέσφορη, το μόνο που μένει είναι να θεωρητικοποιήσουμε τη δολοφονία του Τσάρου από το χέρι ενός κοντινού του προσώπου. Το νούμερο ένα σχέδιο του Μπάιντεν, του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων είναι το εξής: Βάλτε κάποιον στη Μόσχα να δολοφονήσει τον Πούτιν, ελευθερώνοντάς μας από το βάρος. Είμαστε βέβαιοι ότι η βίαιη εξάλειψη του τυράννου δεν θα προκαλούσε ακόμη χειρότερο χάος; Μπορούμε μόνο να είμαστε απαισιόδοξοι».

Ο Ρώσος πρέσβης βγαίνοντας από την εισαγγελία της Ρώμης, όπου μήνυσε την ιταλική εφημερίδα για υποκίνηση διάπραξης εγκλήματος, δήλωσε ότι το άρθρο «παραβιάζει την ηθική, τα ήθη και τους κανόνες της δημοσιογραφίας».

Από την πλευρά του διευθυντής της La Stampa τόνισε ότι: «Ο Ντομένικο ανέπτυξε αυτή τη θεωρία μόνο για να την αποδομήσει (…) Πέρα από το ηθικό ερώτημα, γράφει ότι η θεραπεία θα ήταν χειρότερη από την ασθένεια γιατί θα κινδύνευε να επιδεινώσει το πνεύμα της εκδίκησης της βαθιάς Ρωσίας». Και κατέληξε λέγοντας «Δεν είναι ο Ρώσος πρεσβευτής εκείνος που θα μας διδάξει δημοσιογραφία».

Ο Μάριο Ντράγκι έσπευσε να υποστηρίξει τη La Stampa: «Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου σε όλους τους δημοσιογράφους της La Stampa και τον διευθυντή της, τον Τζιανίνι» και σχολίασε τη μήνυση της ρωσικής πρεσβείας αναφέροντας: «Βασικά είναι ο πρεσβευτής μιας χώρας όπου δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This