Κοινή αποστολή Ελλάδας, Τουρκίας, Γαλλίας για την εκκένωση αμάχων από τη Μαριούπολη!

Τι ανακοίνωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, πότε θα μιλήσει με τον Πούτιν για το θέμα

Must Read

Η Γαλλία, η Ελλάδα και η Τουρκία θα πραγματοποιήσουν κοινή προσπάθεια εκκένωσης των κατοίκων στην πολιορκημένη ουκρανική πόλη Μαριούπολη, δήλωσε χθες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου μετά την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφέρει ανταποκριτής της Ukrinform.

«Θα ξεκινήσουμε μια ανθρωπιστική επιχείρηση μαζί με την Τουρκία και την Ελλάδα για την εκκένωση όλων όσων είναι πρόθυμοι να φύγουν από τη Μαριούπολη. Μια τέτοια αποστολή θα πρέπει να αναπτυχθεί τις επόμενες ημέρες. Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο», είπε και πρόσθεσε ότι θα οργανώσουν την επιχείρηση «με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Ο Μακρόν είπε επίσης ότι χθες έγιναν λεπτομερείς συνομιλίες με τον δήμαρχο της Μαριούπολης και σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, όλα εξελίσσονται με διαφάνεια και σε επαφή με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και τις ουκρανικές αρχές.

Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι «από 48 έως 72 ώρες το πολύ», αυτό το θέμα θα συζητηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για να συμφωνηθούν λεπτομέρειες και θέματα ασφάλειας.

Ο Μακρόν επανέλαβε επίσης τις εκκλήσεις προς τη Ρωσία να καταθέσει τα όπλα στον πόλεμό της με την Ουκρανία που συμπλήρωσε ήδη ένα μήνα. «Στόχος και εμμονή μας είναι η κατάπαυση του πυρός σε ολόκληρη την επικράτεια (της Ουκρανίας)», είπε ακόμα ο Γάλλος Πρόεδρος.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This