Οι Ρώσοι μπήκαν στην πόλη που ζουν οι εργαζόμενοι στο Τσερνόμπιλ – «Στόχος του Πούτιν είναι όλη η Ουκρανία»

Συναντήσεις με Μπλίνκεν, Όστιν - Άνοιξαν 10 ανθρωπιστικοί διάδρομοι – Ουκρανική αισιοδοξία για ανακατάληψη της Χερσώνας

Must Read

Οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης Σλάβουτικ, όπου ζουν οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ που δεν λειτουργεί, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής του Κιέβου Ολεξάντρ Πάβλιουκ.

Σύμφωνα με το Reuters, είπε ότι ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το νοσοκομείο στο Σλάβουτικ και απήγαγαν τον δήμαρχο, ο οποίος λίγο αργότερα έμεινε ελεύθερος.

Χθες, η Ουκρανία είχε δηλώσει ότι τα στρατεύματά της απέκρουσαν μια πρώτη επίθεση από ρωσικά στρατεύματα που πλησίαζαν την πόλη.

Την ίδια στιγμή, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα και ο Υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ, συναντώνται για πρώτη φορά σε σχήμα 2+2 στην Βαρσοβία με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν και τον Αμερικανό ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν.

«Αυτή η ειδική μορφή 2+2 μας επιτρέπει να αναζητούμε πρακτικές αποφάσεις τόσο στον πολιτικό όσο και στον αμυντικό τομέα, προκειμένου να ενισχύσουμε την ικανότητα της Ουκρανίας να αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα», έγραψε σε σχετικό tweet ο Κουλέμπα.

Άνοιγμα 10 ανθρωπιστικών διαδρομών

Επετεύχθη συμφωνία για τη δημιουργία 10 ανθρωπιστικών διαδρόμων σήμερα για την απομάκρυνση αμάχων από πόλεις και περιοχές της πρώτης γραμμής, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Ιρίνα Βέρεστσουκ.

Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση, είπε ότι οι άμαχοι που προσπαθούν να φύγουν από το πολιορκημένο νότιο λιμάνι της Μαριούπολης θα πρέπει να φύγουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα καθώς οι ρωσικές δυνάμεις δεν αφήνουν λεωφορεία να περάσουν από τα σημεία ελέγχου τους γύρω από την πόλη.

«Στόχος του Πούτιν είναι ολόκληρη η Ουκρανία»

Ένας σύμβουλος του Ουκρανού Υπουργού Άμυνας παραμένει δύσπιστος σχετικά με τους ισχυρισμούς του Κρεμλίνου, αλλά είπε ότι «οι δυνάμεις εισβολής φαίνεται να επικεντρώνονται στα ανατολικά της χώρας τώρα».

Ο Μαρκιάν Λουμπκίβσκι είπε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4:

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε τις δηλώσεις από τη Μόσχα γιατί υπάρχουν ακόμα πολλές ανακρίβειες και ψέματα από αυτή την πλευρά. Γι’ αυτό καταλαβαίνουμε ότι ο στόχος του (Βλαντιμίρ) Πούτιν εξακολουθεί να είναι ολόκληρη η Ουκρανία. Και οι τελευταίες πληροφορίες που πήραμε από το έδαφος, μιλούν για πολλές επιθέσεις από αέρος σε πόλεις της Ουκρανίας. Γι’ αυτό δεν μπορώ να πω ότι οι πληροφορίες που έρχονται από τη Μόσχα είναι σωστές, γιατί βλέπουμε μια διαφορά. Μπορούμε να δούμε τώρα ότι ο εχθρός επικεντρώνεται στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, αλλά είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους επιθέσεις σε διάφορα ουκρανικά μέρη».

Αισιοδοξία για τη Χερσώνα

Ο Λουμπκίβσκι πιστεύει ότι οι δυνάμεις του Κιέβου θα μπορούσαν να ανακτήσουν τη Χερσώνα, την πρώτη μεγάλη πόλη της οποίας οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο.

«Πιστεύω ότι σήμερα η πόλη θα είναι πλήρως υπό τον έλεγχο των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων. Τελειώσαμε τις τελευταίες δύο ημέρες την επιχείρηση στην περιοχή του Κιέβου, επομένως άλλες ένοπλες δυνάμεις επικεντρώνονται τώρα στο νότιο τμήμα προσπαθώντας να απελευθερώσουν τη Χερσώνα και μερικές άλλες πόλεις της Ουκρανίας».

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This