Αυτές είναι οι τέσσερις περιπτώσεις που θα εξωθήσουν τη Ρωσία στη χρήση πυρηνικών!

Νέες ανατριχιαστικές δηλώσεις του Μεντβέντεφ – Συνάντηση Μπάιντεν με Ουκρανούς Υπουργούς

Must Read

Το Κρεμλίνο έθεσε ξανά το θέμα της χρήσης πυρηνικών όπλων στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, είπε ότι η Μόσχα μπορεί «να χτυπήσει» εναντίον ενός «εχθρού» που θα χρησιμοποιήσει μόνο συμβατικά όπλα.

Τα σημερινά σχόλια ώθησαν τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε μια εμφάνισή του μέσω βίντεο στο Φόρουμ της Ντόχα του Κατάρ, να προειδοποιήσει ότι «η Μόσχα αποτελεί άμεση απειλή για τον κόσμο. Η Ρωσία σκόπιμα καυχιέται ότι μπορεί να καταστρέψει με πυρηνικά όπλα, όχι μόνο μια συγκεκριμένη χώρα αλλά ολόκληρο τον πλανήτη».

Η Ρωσία έχει περίπου 6.000 πυρηνικές κεφαλές – το μεγαλύτερο απόθεμα πυρηνικών όπλων στον κόσμο. Σε συνέντευξή του, ο Μεντβέντεφ είπε ότι το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας δεν απαιτεί από ένα εχθρικό κράτος να χρησιμοποιήσει πρώτο τέτοια όπλα.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Έχουμε ένα ειδικό έγγραφο για την πυρηνική αποτροπή. Αυτό το έγγραφο υποδεικνύει σαφώς τους λόγους για τους οποίους η Ρωσική Ομοσπονδία δικαιούται να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα. Υπάρχουν μερικοί από αυτοί, να σας τους θυμίσω:

Το νούμερο ένα είναι η κατάσταση όταν η Ρωσία χτυπηθεί από πυρηνικό πύραυλο. Η δεύτερη περίπτωση είναι οποιαδήποτε χρήση άλλων πυρηνικών όπλων εναντίον της Ρωσίας ή των συμμάχων της. Το τρίτο είναι μια επίθεση σε μια κρίσιμη υποδομή που θα έχει παραλύσει τις πυρηνικές μας δυνάμεις αποτροπής. Και η τέταρτη περίπτωση είναι όταν διαπράττεται επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας και των συμμάχων της, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη της ίδιας της χώρας, ακόμη και χωρίς τη χρήση πυρηνικών όπλων, δηλαδή με τη χρήση συμβατικών όπλων».

Ο Μεντβέντεφ πρόσθεσε ότι υπάρχει «αποφασιστικότητα να υπερασπιστούμε την ανεξαρτησία, την κυριαρχία της χώρας μας, να μην δώσουμε σε κανέναν λόγο να αμφιβάλλει έστω και το παραμικρό ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε επάξια απάντηση σε οποιαδήποτε παραβίαση της χώρας μας, της ανεξαρτησίας της».

Συνάντηση Μπάιντεν με Κουλέμπα-Ρέζνικοφ

Εν τω μεταξύ, ο Τζο Μπάιντεν είχε σήμερα συνάντηση στη Βαρσοβία με τους Ουκρανούς Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Ντμίτρο Κουλέμπα και Ολέξι Ρέζνικοφ, παρουσία ακόμα των Άντονι Μπλίνκεν και Λόιντ Όστιν.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος συναντήθηκε για πρώτη φορά από την έναρξη των συγκρούσεων με υψηλά ιστάμενους Ουκρανούς αξιωματούχους. Η συνάντηση διεξήχθη σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου της Βαρσοβίας, όπου διανυκτέρευσε ο Μπάιντεν και όπου είχαν τοποθετηθεί η ουκρανική και η αμερικανική σημαία.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This