Ισραήλ: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από πυροβολισμούς στο Τελ Αβίβ

Τρίτο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα ενόψει Ραμαζανιού

Must Read

Νέα τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον πέντε άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους. Πρόκειται για το τρίτοπεριστατικόπου καταγράφεται στο Ισραήλ σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Σε βίντεο φαίνεται ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα, oπλισμένος με ένα τουφέκι να περπατά στο Μπνέι Μπρακ, μια εβραϊκή υπερορθόδοξη πόλη. Πρόκειται για έναν 26χρονο κάτοικο του Ya’bad, μίας πόλης κοντά στο Τζενίν της Δυτικής Όχθης, που στο παρελθόν φέρεται να είχε εκτίσει ποινή σε ισραηλινή φυλακή.

Κύμα βίας ενόψει του Ραμαζανιού

Είναι μια από τις πιο αιματηρές εβδομάδες των τελευταίων ετών στο Ισραήλ, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να προκαλέσει κύμα βίας ενόψει του Ραμαζανιού που ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Οι δύο προηγούμενες επιθέσεις στη Χαντέρα και τη Μπερ Σεβά πιστεύεται ότι έγιναν από υποστηρικτές της τρομοκρατικής ομάδας. Η χθεσινή επίθεση ωστόσο δεν συνδέθηκε άμεσα με καμία οργάνωση.

Ο ένοπλος άρχισε να πυροβολεί σε μπαλκόνια διαμερισμάτων και στη συνέχεια εναντίον ανθρώπων στο δρόμο και σε ένα αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκε από αστυνομικό.

Καταδίκη της επίθεσης

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος εδρεύει στη Δυτική Όχθη, προχώρησε σε μια σπάνια καταδίκη των επιθέσεων. «Η δολοφονία Παλαιστινίων και Ισραηλινών αμάχων θα οδηγήσει μόνο σε περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, ενώ όλοι προσπαθούμε για σταθερότητα», είπε ο Αμπάς σε δήλωσή του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, είπε ότι η χώρα «αντιμετωπίζει ένα κύμα δολοφονικής… τρομοκρατίας».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση» της Τρίτης. Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών από το Μαρόκο, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, καθώς και των ΗΠΑ που φιλοξενήθηκε από το Ισραήλ στην έρημο Nεγκέβ. Η συγκέντρωση είχε προκαλέσει την οργή της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

https://youtu.be/UnkZo-ZdxxY

 

Η επίθεση της περασμένης εβδομάδας στη Μπερ Σεβά κατά την οποία τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι και εμβολισμό αυτοκινήτου, πραγματοποιήθηκε από έναν Άραβα πολίτη του Ισραήλ που σύμφωνα με τις αρχές ήταν υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Την Κυριακή, ένας Άραβας πυροβόλησε και σκότωσε δύο αστυνομικούς στη Χαντέρα, βόρεια του Τελ Αβίβ. Αξιωματικοί τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This