Μπρους Γουίλις: Η αφασία βάζει πρόωρο και οριστικό τέλος στην καριέρα του

«Όπως λέει πάντα ο Μπρους, "ζήσ' το" και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της οικογένειας του δημοφιλή ηθοποιού

Must Read

Με αφασία διαγνώστηκε πρόσφατα ο Μπρους Γουίλις, με αποτέλεσμα την αναγκαστική απόφασή του να αποσυρθεί πρόωρα από την υποκριτική, καθώς, πλέον, του είναι πρακτικά αδύνατο να συνεννοηθεί ομαλά με τους συνεργάτες του.

«Aντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες. Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή προσοχή, ο Μπρους απομακρύνεται από την καριέρα που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν», αναφέρει ανακοίνωση της οικογένειάς του, που αναρτήθηκε στα social media. «Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας. Όπως λέει πάντα ο Μπρους, ”Ζήσ’ το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο 67χρονος σταρ του Χόλιγουντ ξεκίνησε να παίζει σε ταινίες στις αρχές της δεκαετίας του 1980, με uncredited ρόλους σε ταινίες όπως το «The Verdict» του Σίντνεϊ Λιούμετ, με την καριέρα του να εκτοξεύεται χάρη στο ρόλο του δίπλα στην Σίμπιλ Σέπερντ στην κωμική σειρά του ABC «Moonlighting» (Αυτός, Αυτή και τα Μυστήρια, 1985-1989), αλλά και την  πρωταγωνιστική ερμηνεία του ως Τζον ΜακΚλέιν στην πολυαγαπημένη περιπέτεια «Die Hard» (Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει, 1988), η οποία τού έδωσε και το πρώτο του μεγάλο franchise ταινιών, με 4 ακόμη ταινίες να ακολουθούν.

Οι ρόλοι του στο «Αρμαγεδδών» (1998) και στους «Αναλώσιμους» (2012) τον κατατάσσουν μεταξύ των ηθοποιών που τα «φέρνουν», αλλά η αλήθεια είναι πως περισσότερο θα τον μνημονεύουμε για ταινίες όπου απέδειξε πως είναι και καλός ηθοποιός, πέρα από «διασκεδαστής», όπως οι «Δώδεκα Πίθηκοι» (1995), το «Πέμπτο Στοιχείο» (1997), η περίφημη «Έκτη Αίσθηση» (1999), η «Αμαρτωλή Πόλη» (2005) και, κυρίως, το απίθανο «Pulp Fiction» (1994) του Κουέντιν Ταραντίνο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, η οποία διανύει τέσσερις δεκαετίες, οι ταινίες του έχουν εισπράξει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ ο ίδιος έχει προταθεί για πέντε Χρυσές Σφαίρες (κερδίζοντας μία για το «Moonlighting») και τρία Emmy (κερδίζοντας ένα για το «Moonlighting» και ένα ακόμη για την guest εμφάνισή του στη δημοφιλέστατη κωμική σειρά «Friends» (Τα Φιλαράκια)).

Σημειώνεται ότι η αφασία αφορά σε μερική ή ολική απώλεια γλωσσικών ικανοτήτων και γενικότερη ανικανότητα λόγου, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια στην επικοινωνία με το περιβάλλον του ατόμου που πάσχει από αυτήν. Όσο για τα αίτιά της, η αφασία μπορεί να οφείλεται σε διαταραχές των εγκεφαλικών αγγείων ή σε εγκεφαλικές βλάβες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This