Άρον άρον στη Λευκορωσία για νοσηλεία εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες που εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια στο Τσερνόμπιλ!

Έκαναν το λάθος να «επισκεφθούν» το πιο μολυσμένο μέρος σε ολόκληρη την περιοχή, χωρίς καν να λάβουν τις απαραίτητες προφυλάξεις

Must Read

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τουλάχιστον… επτά λεωφορεία γεμάτα Ρώσους στρατιώτες έφτασαν στην πόλη Γκομέλ της Λευκορωσίας αυτή την εβδομάδα, προκειμένου όλοι τους να νοσηλευτούν σε Ιατρικό Κέντρο περίθαλψης ατόμων που έχουν εκτεθεί με ραδιενέργεια!

Αυτό αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», αναμεταδίδοντας πληροφορία από ειδησεογραφικό κανάλι της Λευκορωσίας, σημειώνοντας πως οι Ρώσοι στρατιώτες υποβάλλονται σε ειδική θεραπεία, με εργαζόμενους στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ να υποστηρίζουν ότι οι στρατιώτες εκτέθηκαν σε ραδιενέργεια, καθώς δεν είχαν τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό και η παραμονή τους στον ευρύτερο χώρο ήταν ισοδύναμη με «αυτοκτονία».

Ο Γιαροσλάβ Γεμελιανένκο, υπάλληλος στην ουκρανική κρατική υπηρεσία που επιβλέπει τη ζώνη αποκλεισμού στο Τσερνόμπιλ, ισχυρίζεται ότι οι Ρώσοι στρατιώτες αρρώστησαν, επειδή δεν τήρησαν τους κανόνες προστασίας που ισχύουν στο πυρηνικό εργοστάσιο του και επισκέφθηκαν την άκρως τοξική ζώνη, γνωστή ως «Κόκκινο Δάσος». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρώσοι στρατιώτες εισέπνευσαν «σκόνη ραδιενέργειας», αφού μετέβησαν στην ζώνη αυτή.

Πριν από λίγες ημέρες, εργαζόμενοι στο Τσερνόμπιλ δήλωσαν ότι, είδαν ρωσικά τανκς και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα να κινούνται μέσα από το «Κόκκινο Δάσος», το οποίο είναι το πιο μολυσμένο από ραδιενέργεια τμήμα της ζώνης γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο. Η τεράστια περιοχή γύρω από το Τσερνόμπιλ είναι απαγορευμένη ζώνη για όποιον δεν εργάζεται εκεί, αλλά ειδικά το «Κόκκινο Δάσος» θεωρείται τόσο μολυσμένο, που ακόμη και οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο χρειάζονται ειδική άδεια για να το επισκεφθούν.

Στο μεταξύ, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ θα συγκροτήσει αποστολές online εποπτείας στους ουκρανικούς πυρηνικούς σταθμούς του Τσερνόμπιλ και της Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της ουκρανικής εταιρείας που διαχειρίζεται τις μονάδες.

Αποχώρησε η πλειοψηφία των Ρώσων στρατιωτών από την περιοχή

Την αποχώρηση πολλών ρωσικών δυνάμεων από τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ ανακοίνωσε σήμερα η Energoatom, η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας, διευκρινίζοντας ότι κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα με τη Λευκορωσία. Σύμφωνα με την Energoatom, ελάχιστοι Ρώσοι στρατιώτες έχουν απομείνει στην περιοχή του εγκαταλειμμένου σταθμού. «Οι κατακτητές που κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ και άλλες εγκαταστάσεις στην αποκλεισμένη ζώνη, έφυγαν σε δύο φάλαγγες προς τα ουκρανικά σύνορα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν επίσης και από τη γειτονική πόλη Σλάβουτιτς, όπου ζουν οι εργαζόμενοι στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This