Απέλασε Ρώσο διπλωμάτη η Βουλγαρία και τον κατηγορεί για κατασκοπεία

Πριν από δύο εβδομάδες η Βουλγαρία είχε ήδη απελάσει δέκα Ρώσους διπλωμάτες

Must Read

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε απόψε ότι χαρακτήρισε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» έναν Ρώσο διπλωμάτη και του έδωσε διορία 72 ωρών για να φύγει από τη χώρα, κατηγορώντας τον για κατασκοπεία.

Το υπουργείο ανέφερε ότι ενημερώθηκε από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας ότι ο πρώτος γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας εμπλεκόταν σε μια υπόθεση κατασκοπείας. Πριν από δύο εβδομάδες η Βουλγαρία είχε ήδη απελάσει δέκα Ρώσους διπλωμάτες.

Νωρίτερα, η εισαγγελία έκανε λόγο για «υποψίες» σε βάρος «δύο αξιωματούχων της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας» (αντικατασκοπεία) και ενός πράκτορα του υπουργείου που φέρεται ότι «παρείχε πληροφορίες» στη Μόσχα.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, έχουν απελαθεί δεκάδες Ρώσοι διπλωμάτες από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, την Πολωνία και άλλες χώρες. Πρόσφατα, η Σόφια ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τον πρεσβευτή της στη Μόσχα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για δηλώσεις που έκανε η πρέσβειρα της Ρωσίας στη Βουλγαρία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This