Ουκρανία: Σοκαρισμένος ο πλανήτης με τα πτώματα στους δρόμους στην Μπούχα – Νέες κυρώσεις προαναγγέλλει ο Σαρλ Μισέλ

«Η σφαγή της Μπούχα ήταν σκόπιμη», καταγγέλλει ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών

Must Read

Δεν έχουν τέλος οι αγριότητες στον πόλεμο, που κλιμακώνεται στα ουκρανικά εδάφη, με την νέα θηριωδία στην πόλη Μπούχα στα περίχωρα του Κιέβου να προκαλεί αποτροπιασμό, με πτώματα στους δρόμους.

Οι εικόνες που έρχονται στο φως από την πόλη Μπούχα σοκάρουν τους χρήστες του διαδικτύου, ενώ προκάλεσαν την αντίδραση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Σαρλ Μισέλ. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε σοκαρισμένος από «τις εικόνες θηριωδιών που διέπραξε ο ρωσικός στρατός στην απελευθερωμένη περιοχή του Κιέβου Μπούχα».

«Η Ε.Ε. βοηθά την Ουκρανία και τις ΜΚΟ στη συλλογή των απαραίτητων αποδεικτικών στοιχείων για δίωξη στα διεθνή δικαστήρια» συμπλήρωσε ο Σαρλ Μισέλ προαναγγέλοντας περαιτέρω κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, στο πλαίσιο της υποστήριξης της ΕΕ στην Ουκρανία.

Ντμίτρο Κουλέμπα: «Η σφαγή της Μπούχα ήταν σκόπιμη»

Την ίδια ώρα την οργή του εκφράζει ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα σημειώνοντας ότι «η σφαγή της Μπούχα ήταν σκόπιμη. Στόχος των Ρώσων είναι να εξοντώσουν όσους περισσότερους Ουκρανούς μπορούν. Πρέπει να τους σταματήσουμε και να τους διώξουμε. Απαιτώ νέες καταστροφικές κυρώσεις της G7 ΤΩΡΑ:

  • Εμπάργκο πετρελαίου, φυσικού αερίου, άνθρακα
  • Κλείστε όλα τα λιμάνια στα ρωσικά πλοία και αγαθά
  • Αποσύνδεση όλων των ρωσικών τραπεζών από το SWIFT».

https://twitter.com/DmytroKuleba/status/1510547460875243529?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1510547460875243529%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2FWorld%2Farticle%2F202139%2Fpolemossthoykraniasokarismenosoplanhthsmetisagriothtessthnmpoyxakaitaptomatastoysdromoysneeskyroseisproanaggelleiosarlmisel

Η ΕΕ κατηγορεί τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για τη διάπραξη θηριωδιών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγόρησε σήμερα τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις για την διάπραξη θηριωδιών στην περιοχή του Κιέβου, μετά τη δήλωση του δημάρχου της πόλης Μπούτσα ότι 300 κάτοικοι της πόλης, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της ρωσικής κατοχής που διήρκησε για ένα μήνα.

«Σε κατάσταση σοκ από τις ειδήσεις για τις θηριωδίες από τις ρωσικές δυνάμεις, η ΕΕ βοηθάει την Ουκρανία στην τεκμηρίωση της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου» ανέφερε σε μία ανάρτησή του στο Twitter, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, προσθέτοντας ότι όλες οι υποθέσεις είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Νεκροί με δεμένα χέρια στους δρόμους

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στο Twitter, ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας και μέλος της ομάδας διαπραγματεύσεων, Μιχαήλ Ποντόλιακ, είπε ότι οι άνδρες που βρέθηκαν με δεμένα χέρια, «πυροβολήθηκαν από Ρώσους στρατιώτες», προσθέτοντας ότι «αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν στο στρατό. Δεν είχαν όπλα. Δεν αποτελούσαν απειλή. Πόσες άλλες τέτοιες περιπτώσεις συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στα κατεχόμενα;».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Μιχαήλ Ποντόλιακ – Προσοχή: Σκληρές εικόνες

https://twitter.com/Podolyak_M/status/1510336853261623301?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1510336853261623301%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FPodolyak_M2Fstatus2F15103368532616233013Fref_src3Dtwsrc255Etfwprovider%3Dtwitter

Ρωσικές ρουκέτες έπληξαν και το Μικολάιβ

Αρκετές ρωσικές ρουκέτες έπληξαν του ουκρανικό λιμάνι του Μικολάιβ στη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανέφερε σήμερα ο Αντόν Γκερατσένκο, ένας βοηθός στο υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επιτεθεί στα λιμάνια που βρίσκονται στα νότια της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Οδησσού, του Μικολάιβ και της Μαριούπολης, καθώς προσπαθούν να αποκόψουν την Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα και να οργανώσουν μία χερσαία δίοδο από τη Ρωσία στην Κριμαία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This