Σφαγή στην Bucha: Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Ουκρανούς για τις δολοφονίες αμάχων

Ένα περίεργο στιγμιότυπο από το βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ουκρανοί γίνεται όπλο στα χέρια των Ρώσων

Must Read

Η ανθρωπότητα συγκλονίζεται για άλλη μια φορά από την θηριωδία που αποκαλύφθηκε στην ουκρανική πόλη Bucha. Όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί παρουσιάζοντας μάλιστα και σχετικά βίντεο, οι Ρώσοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δολοφονώντας αμάχους.

Στο συγκεκριμένο βίντεο που διανέμεται, οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι σε ένα από τα κτίρια στη Bucha, οι Ρώσοι έστησαν έναν θάλαμο βασανιστηρίων στον οποίο πυροβόλησαν ανθρώπους.

Σύμφωνα όμως με τους Ρώσους, αρκετοί από τους ντόπιους βάζουν λευκά κουρέλια ή κορδέλες στα μανίκια τους για κάθε ενδεχόμενο, κατά την παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων. Ήταν το σήμα αναγνώρισης – «φίλος ή εχθρός». Για τον ουκρανικό στρατό, αντίστοιχα, αυτό το σημάδι σημαίνει «εχθρός». Η ακόμα χειρότερα, «προδότης».

Σύμφωνα με τους Ρώσους λοιπόν, στο 22ο δευτερόλεπτα του βίντεο, στο θύμα στα αριστερά – υπάρχει η χαρακτηριστική λευκή κορδέλα, το σήμα αναγνώρισης «φιλορώσων».

Έτσι οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι όταν οι ουκρανικές δυνάμεις μπήκαν στη Bucha, άρπαξαν ανθρώπους, τους έσυραν στο υπόγειο, τους βασάνισαν για να μάθουν πληροφορίες και τους δολοφόνησαν για «συνεργασία» με τα ρωσικά στρατεύματα.

Σε άλλο ένα βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα από κρατικές πηγές, πολλοί έκαναν λόγο πως το θύμα κουνάει το χέρι του*, ενώ ένα δεύτερο θύμα φαίνεται από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου**, αφού η κάμερα έχει περάσει, να ανακάθεται.

*Για το συγκεκριμένο βίντεο, υπάρχει ήδη η εξήγηση, και πρόκειται για «παιχνίδι» του φακού, με μια σταγόνα/σημάδι που υπάρχει στο τζάμι του αυτοκινήτου και εμφανίζεται σαν να κουνιέται το χέρι του θύματος:

https://twitter.com/AuroraIntel/status/1510641101643919368

** Και για αυτό το βίντεο, πρόκειται για παραμόρφωση που προκαλείται από το πλαϊνό μέρος του καθρέφτη του οχήματος:

https://twitter.com/litavrinm/status/1510554927306784768

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This