Ρωσία για Μπούκα: «ΗΠΑ και ΝΑΤΟ παρήγγειλαν την ουκρανική προβοκάτσια»

Ουκρανικά ΜΜΕ: Περίπου 340 πτώματα μέχρι στιγμής

Must Read

Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι τα πλάνα με νεκρούς αμάχους στην ουκρανική πόλη Μπούκα είχαν «παραγγελθεί» από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέρος μιας συνωμοσίας για να κατηγορηθεί η Ρωσία.

«Ποιοι είναι οι άρχοντες της προβοκάτσιας; Φυσικά οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ», δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση αργά την Κυριακή.

Η Ζαχάροβα είπε ότι η άμεση κατακραυγή της Δύσης για τις εικόνες νεκρών αμάχων υποδηλώνει ότι η ιστορία ήταν μέρος ενός σχεδίου για να προσβληθεί η φήμη της Ρωσίας.

«Σε αυτή την περίπτωση, μου φαίνεται ότι το γεγονός ότι αυτές οι δηλώσεις (για τη Ρωσία) έγιναν τα πρώτα λεπτά μετά την εμφάνιση αυτών των υλικών, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ως προς το ποιος ‘παρήγγειλε’ αυτήν την ιστορία».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας διέταξε να διεξαχθεί επίσημη εξέταση γι’ αυτό που αποκάλεσε «ουκρανική προβοκάτσια» μετά τις κατηγορίες του Κιέβου εναντίον των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων για σφαγή αμάχων στην πόλη Μπούκα.

Ο Αλεξάντρ Μπαστρίκιν έδωσε την εντολή να αρχίσει έρευνα στη βάση ότι η Ουκρανία «διέδωσε εσκεμμένα ψευδή πληροφόρηση για τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Μπούκα», ανέφερε η επιτροπή σε δήλωση που εξέδωσε.

Ουκρανικά ΜΜΕ: Περίπου 340 πτώματα μέχρι στιγμής

Έως 340 πτώματα έχουν συγκεντρωθεί μετά τη σφαγή για την οποία κατηγορούνται ρωσικά στρατεύματα στην πόλη Μπούκα κοντά στο Κίεβο, σύμφωνα με αναφορές ουκρανικών μέσων ενημέρωσης.

Μέχρι αργά χθες είχαν περισυλλεγεί από 330 ως 340 πτώματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ukrayinska Pravda, η οποία επικαλείται ένα γραφείο τελετών. Οι έρευνες για περισσότερα θύματα συνεχίζονται, καθώς μερικά πτώματα είναι θαμμένα σε πίσω αυλές σπιτιών, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Η Μόσχα αρνείται την κατηγορία. Η ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο έκανε λόγο για «σκηνοθεσία από το καθεστώς του Κιέβου για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης».

Η ουκρανική εισαγγελία ανακοίνωσε πως θα διεξαχθούν ιατροδικαστικές εξετάσεις στις σορούς ώστε να γίνει κατανοητό το πλαίσιο στο οποίο διαπράχθηκαν τα εγκλήματα. Πρόκειται επίσης να ζητηθεί η συνδρομή ξένων ερευνητών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This