Μητροπολίτης Κιέβου: «Η ιδεολογία του “ρωσικού κόσμου” είναι η ίδια με τον ναζισμό»

Must Read

Η ιδεολογία του “ρωσικού κόσμου” είναι η ίδια με την ιδεολογία του ναζισμού, δικαιολογεί τη βία, τις δολοφονίες, τον πόλεμο και τη γενοκτονία, και ως εκ τούτου πρέπει να απορριφθεί και να καταδικαστεί με τον ίδιο τρόπο”, δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, κατά το κήρυγμα του την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών.

Ο κ. Επιφάνιος αναφέρθηκε στα δραματικά γεγονότα στην πόλη Μπούτσα, όπου βρέθηκαν τα πτώματα πολλών αμάχων, ανδρών και γυναικών, με δεμένα χέρια, και πολλοί από αυτούς σε μαζικούς τάφους.

“Εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες αθώοι άνθρωποι βασανίστηκαν αυτές τις εβδομάδες της ρωσικής κατοχής. Κανένας στρατιωτικός λόγος δεν μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτό, καθώς οι άμαχοι δεν αποτελούσαν απειλή για τους κατακτητές”.

Κι συνέχισε ο κ. Επιφάνιος:Οι μαζικές δολοφονίες αμάχων είναι ένδειξη γενοκτονίας. Οι Ρώσοι δεν ήρθαν να απελευθερώσουν τους Ουκρανούς. Συνεχίζουν το μαύρο, διαβολικό έργο των στρατευμάτων του Τσάρου Πέτρου, που έκαψαν το Μπατουρίν. Κάνουν το ίδιο πράγμα με τις συμμορίες των Ρώσων-Μπολσεβίκων που έχυσαν ποτάμια αίματος κατά τη διάρκεια του αποκαλούμενου “κόκκινου τρόμου”. Είναι οι διάδοχοι των εγκλημάτων του Στάλιν, των δραστών της γενοκτονίας του Γολοντομορ, τα οποία σχεδιάστηκαν στο αιματοβαμμένο Κρεμλίνο για να καταστρέψουν τον ουκρανικό λαό”.

Ο Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος συνέχισε το κήρυγμα του λέγοντας ότι εκ μέρους των εκατομμυρίων πιστών της Ουκρανίας, εκ μέρους του λαού που υποφέρει, “υψώνουμε ξανά τις φωνές μας, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να κάνει τα πάντα για να σταματήσει και να τιμωρήσει τον τύραννο και το κράτος που έγινε όργανο γενοκτονίας του ουκρανικού λαού στα χέρια του.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο orthodoxtimes.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This